„Ez lehetővé teszi az emberek számára, hogy digitális pénztárcájukat egy ízben csatlakoztassák bármelyik alkalmazáshoz, hogy digitális gyűjteményeiket mindkettőben megoszthassák” – mondta a Meta.

A Meta bejelentette, hogy a Facebook és az Instagram felhasználók digitális pénztárcákról is küldhetnek NFT-ket

A Facebook- és az Instagram-felhasználók a pénztárcájuk összekapcsolásával egyaránt közzétehetik a fiókjaikban a nonfungible tokeneket, vagyis az NFT-ket és a digitális gyűjteményeket.

Egy május 10-i blogbejegyzés hétfői frissítésében a Facebook anyavállalata, a Meta közölte, hogy a közösségi médiaplatform nagyjából 2,9 milliárd felhasználójának lehetősége lesz digitális gyűjtőeszközök és NFT-k megosztására.

A bejelentés egy augusztus 4-i frissítést követett, amelyben a Meta közölte, hogy az Instagram felhasználói 100 ország mindegyikében posztolhatnak a Flow blokkláncon készült vagy az Ethereum vagy Polygon blokkláncot támogató pénztárcákból származó digitális gyűjtőeszközöket a fiókjaikra – a becslések szerint 2022 második negyedévétől 1 és 2 milliárd felhasználó között lesz a számuk.

„Ahogy folytatjuk a digitális gyűjtemények bevezetését a Facebookon és az Instagramon, elkezdtük megadni az embereknek a lehetőséget, hogy a tulajdonukban lévő digitális gyűjteményekről posztoljanak a Facebookon és az Instagramon egyaránt” .

nyilatkozta a Meta

Ez lehetővé teszi az emberek számára, hogy digitális pénztárcájukat akármelyik alkalmazáshoz csatlakoztassák, hogy mindkét alkalmazásban megoszthassák a digitális gyűjteményeiket”.”

Úgy tűnik, hogy a digitális pénztárcák csatlakoztatása a Facebookhoz vagy az Instagramhoz az alkalmazásokra korlátozódik, ahelyett, hogy harmadik féltől származó böngészőkön keresztül történne.

Az NFT-k elérésének kiterjesztése azonban minden egyes okostelefonra, amelyen a Meta valamelyik alkalmazása telepítve van, további bevételt vagy elfogadást eredményezhet a közösségi médiaóriás számára. Májusban a Meta az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalánál is kérelmeket nyújtott be a Meta Pay nevű kriptofizetési platformban való felhasználásra.

Bár a Meta februárban lemondott saját stabilcoinjának elindításáról, miután világszerte a szabályozó hatóságok ellenállásába ütközött, Mark Zuckerberg vezérigazgató szerint „hatalmas lehetőség” van arra, hogy a digitális eszközpiac növekedésével akár trillió dolláros bevételre tegyen szert.

A vállalat 20%-os bevételcsökkenésről számolt be éves szinten 2022 második negyedévében.

forrás

Kategóriák: Hírek