Az Ethereum skálázási megoldása néhány hét alatt meghaladta az 1 milliárd dollár zárolt teljes értéket.

A Merge frissítése előtt az Optimism TVL közel 300%-kal emelkedik az előző hónaphoz képest

A DefiLlama adatai szerint az Optimism, az Ethereum blokklánc 2. rétegű skálázási megoldásának, a teljes zárolt értéke (TVL) 284%-kal emelkedett az elmúlt hónapban. A TVL túlnyomó többsége abból áll, hogy a felhasználók az Optimism layer-2 láncán keresztül kölcsönöznek és kölcsönbe vesznek eszközöket az Aave-en.

A befektetők az Ethereum ökoszisztémához kapcsolódó digitális eszközökre licitáltak a Merge frissítésére várva, amely során a blokklánc proof-of-work hálózatról proof-of-stake alapú hálózatra változik.

Az Ethereum egyik legutóbbi fejlesztői felhívása szerint a Merge online indulásának előzetes időpontja szeptember 19. lett. Az Optimism egy layer-2 Ethereum blokkláncként az ökoszisztéma skálázására törekszik a Rollupok, vagyis a láncon kívüli számítások révén, hogy felgyorsítsa a tranzakciókat. A tranzakciókat az Optimism-en rögzítik és az Ethereumon véglegesítik.

A projekt 35 protokollnak ad otthont, köztük a Synthetix származékos tőzsdének, az Uniswap decentralizált tőzsdének és a Velodrome automatizált árjegyzőnek. A tőzsdéken a felhasználói kereskedelmi megbízások nagy volumene miatt (beleértve a törléseket is) az Ethereum blokklánc jelenlegi, másodpercenkénti 30 tranzakciót tartalmazó kapacitása nem alkalmas az ilyen igények kezelésére. Egyes szakértők azonban azt jósolják, hogy a Merge frissítése után a hálózat potenciálisan 100 000 tranzakció/másodpercig skálázható, a layer-2 megoldások pedig tovább növelhetik ezt a kapacitást.

Az Optimism blokkok a layer-2-n épülnek fel és kerülnek végrehajtásra, míg a felhasználói tranzakciókat felhalmozzák és elküldik az Ethereum layer-1-re. A layer-2-n a tranzakciókat azonnal elfogadják vagy elutasítják mempool nélkül, ami gyors felhasználói élményt tesz lehetővé. A TVL fejlődésének megfelelően a projekt névadó tokenjei is 300%-kal emelkedtek ugyanebben az időszakban.

forrás

Kategóriák: Hírek