A milliárdos befektető szerint az alkalmazások és a pénzügyeken kívüli hasznosság nagyobb hangsúlyozása többet hozhatna vissza a kriptopiacra, és esetleg megfordíthatná a zsugorodó piacot.

A medvepiac addig fog tartani, amíg a kriptoalkalmazások valóban hasznosakká nem válnak: Mark Cuban

Mark Cuban, a Shark Tank című valóságshow egyik fő befektetőjeként ismert milliárdos vállalkozó szerint a kriptopiacnak addig nem lesz vége, amíg a hasznossággal bíró alkalmazások nem kerülnek jobban előtérbe.

Emellett úgy véli, hogy a piac még nem érte még el az „olcsó” árakat.

Cuban a múltban kijelentette, hogy a Shark Tankon kívüli portfóliójának mintegy 80%-a kriptóban van. A Bankless Podcast június 23-i epizódjában megkérdezték tőle, hogy szerinte meddig fog tartani a jelenlegi kriptopiac:

Addig tart, amíg nem jön egy katalizátor, és ez a katalizátor egy alkalmazás lesz, vagy olyan alacsonyan leszünk, hogy az emberek azt mondják: „Bassza meg, veszek belőle

Úgy véli, hogy a hasznossággal bíró alkalmazásokra való jobb összpontosítás fogja kihúzni a kriptót a mélypontról, és mivel oly sok alkalmazás a pénzügyi technológiára vagy a gyűjthető eszközökre összpontosít, egy üzleti célú alkalmazás elindítása lenne az egyik olyan esemény, amely fordulatot hozhat a piacokon.

A Quickbooks, egy kisvállalati könyvelő szoftver „decentralizált verziójának” példájával élve Cuban a felhasználók rohamát jósolta, ha valami ilyesmi elindulna.

Annak ellenére, hogy az elemzők azt jósolják, hogy a Bitcoin (BTC), valamint számos más kriptovaluta elérte az árfolyam mélypontját, Cuban szerint „még nem olcsó”, amikor egyes projektek magas piaci kapitalizációját elemzi:

Ha megnézzük a piaci tőkeértékeket, és látjuk, hogy a piaci tőkeérték több mint egymilliárd dollár, 6 milliárd dollár, 8 milliárd dollár vagy 40 milliárd dollár, akkor nem nézzük, hogy „ez olcsó”. Ha visszaemlékezünk a DeFi Summerre, akkor ezeket a dolgokat kevesebb mint egy pennyért adták, és a piaci értékük százmilliós nagyságrendű volt.

Hozzáteszi, hogy még az alacsonyabb piaci értékű kriptóknál is „nincs hasznosság”, és példaként hozza a decentralizált tőzsde (DEX) SushiSwap (SUSHI) tokent, mint „viszonylag olcsó” vételt a maga 215 millió dolláros piaci értékével, de hozzátette:

Kifizetik neked, ha likviditásszolgáltató vagy, de aztán ki fogja megvenni tőled? Mi az oka annak, hogy megvegyék tőled?

Cuban úgy véli, hogy a különböző protokollok és blokkláncok közötti fúziók végül a kriptoipar konszolidációját fogják eredményezni, mivel „ez minden iparágban így történik”.

” Én inkább olyasvalakivel állnék össze, aki azt mondja, hogy „csináljunk egy roll-upot”,” Cuban azt mondta, hogy támogatná a különböző blokkláncok egyesülését, a többit bezárná, majd az alkalmazásokat és a közösségeket csak az egyikre helyezné át, és tokencserét vagy hidat kínálna a bezáró blokkláncok között, hogy a felhasználók átvihessék a másikra.

Mivel a kriptotérnek különböző alszektorai vannak, mint például az 1-es és 2-es réteg, a nonfungible tokenek (NFT-k) és a decentralizált pénzügyi (DeFi) tokenek, Cubant arról kérdezték, hogy melyikkel kapcsolatban a legoptimistább.

Cuban elmondta, hogy különösen a szén-dioxid-kompenzációs DeFi tokenek érdeklik, amelyeket a saját személyes szén-dioxid-lábnyomának ellensúlyozására éget el. Hozzátette, hogy bár nem mindenkit érdekel a szén-dioxid-kibocsátás kompenzálása, ez a „legegyszerűbb módja” összehasonlítva a szén-dioxid-kompenzáció brókertől való megvásárlásával, ami állítása szerint „egy fájdalom a seggünkben”.

Végső soron azonban Cuban szerint „mindegyikükben van potenciál, ezért kapták ezt a sok pénzt, mindegyiküknek megvan az oka, hogy miért gondolják, hogy jobbak és sikeresek lesznek”.

Kategóriák: Hírek