A szingapúri szabályozók szerint a kriptovaluták problémásak a magas piaci volatilitás miatt, és óva intenek a kriptovalutákba történő lakossági befektetésektől.

A MAS nem bízik a kiskereskedelmi kripto befektetésekben, több szabályozást fontolgatva

A Szingapúri Monetáris Hatóság (MAS) ügyvezető igazgatója, Ravi Menon egy hétfői szemináriumon foglalkozott a hivatal kriptóval kapcsolatos vegyes jelzéseivel a nyilvánosság előtt.

A nyilvánosság azt állította, hogy a helyi szabályozók kriptobarát véleményeket közvetítenek, miközben egyúttal további szabályozásokkal fenyegetnek. Menon új nyilatkozata szerint az észrevétel nem teljesen téves. Szerinte az ügynökségnek „jobb munkát kell végeznie a helyzet elmagyarázásában”.

Összességében a MAS a digitális eszközök mellett áll, amint azt Menon is közvetlenül kijelentette: „igen a digitális eszközinnovációra, nem a kriptopénz-spekulációra”. A szabályozók azt szeretnék, ha a szigetország a fintech innováció és az elosztott főkönyvi tevékenység központjává válna.

Bár a legújabb nyilatkozatok szerint a probléma magukban a kriptovalutákban rejlik.

Itt jön a képbe a MAS „szigorú és hosszadalmas engedélyezési folyamata” a kriptoszolgáltatásokra vonatkozóan – magyarázza Menon.

Ez az oka a kriptopénzek lakossági befektetéseivel szembeni figyelmeztetéseknek és a lakossági kriptopénzekre vonatkozó korlátozásoknak is.

A kriptovaluták az elosztott főkönyvön kívül önálló életet éltek – és ez a kriptovilág problémáinak forrása.

A szabályozók a kriptopiac rendkívüli volatilitására hivatkoznak, ami kizárja, hogy életképes valutának vagy befektetési eszköznek tekintsék őket. A MAS azt állítja, hogy az említett valuták ára nem korrelál „az elosztott főkönyvben való használatukhoz kapcsolódó mögöttes gazdasági értékkel”.

Ezek a megjegyzések a helyi szingapúri hatóságok közelmúltbeli, a digitális valuták témájával kapcsolatos fejleményeinek sorát követik. Augusztus 26-án, pénteken a MAS kérdőíveket küldött az ügyfeleknek az üzleti tevékenységről és a birtoklásról a végleges döntések előtt.

A Crypto.com kriptokereskedési platform június 22-én kapta meg a szingapúri szabályozó hatóságok jóváhagyását arra, hogy az országban működésbe léphessen.

forrás

Kategóriák: Hírek