A Bitcoin, az Ether és az altcoinok kimerítő medvepiaca közepette a kriptopénz-iparban konszolidáció zajlik.

A kriptopénzekre összpontosító Dragonfly kockázati cég fedezeti alapot vásárol: Bloomberg

A Dragonfly kriptopénzekkel foglalkozó kockázati cég egy digitális eszközökre összpontosító befektetési alapot vásárolt fel egy meg nem nevezett összegért – ez a lépés Haseeb Qureshi ügyvezető partner szerint tükrözi az iparágban zajló széles körű konszolidációs tendenciát.

A Bloomberg hétfőn jelentette, hogy a Dragonfly meg nem nevezett összegért megvásárolta a Naval Ravkiant által 2014-ben társalapított MetaStable Capital fedezeti alapot. Ezzel a Dragonfly elhagyta a „Capital” szót a nevéből, és teljes márkaváltáson esett át, hogy tükrözze a digitális eszközök terén növekvő megbízatását.

Qureshi a Bloombergnek elmondta, hogy cége „elkötelezi magát a kripto-alapú gyökerekkel rendelkező vállalatok mellett” egy olyan időszakban, amikor a hagyományos alapok a medvepiac miatt teljesen kivonulnak a digitális eszközökből. A csökkenő tendencia ellenére a Dragonfly egy sor magánbefektetési körön keresztül elmélyítette kitettségét a kriptoszektorban. Idén áprilisban a Dragonfly 650 millió dolláros kockázati kört zárt le, hogy bővítse kriptofókuszú portfólióját. Ahogy arról a Cointelegraph akkoriban beszámolt, a tőkeemelésben olyan cégek vettek részt, mint a Tiger Global, a Sequoia China, az Invesco és a KKR.

A felvásárlást megelőzően a MetaStable stratégiáját a kriptopénz szektorban történő „hosszú távú értékbefektetésként” írta le. Július 31-én a vállalat több mint 400 millió dollárnyi vagyont kezelt.

Bár a kriptokockázati finanszírozás üteme az elmúlt hónapokban lelassult, 2022 már most rekordév volt a tőkebevonások terén. A Cointelegraph Research szerint a kripto startupok 14,67 milliárd dollárt gyűjtöttek a második negyedévben, ami majdnem megegyezik az év első három hónapjában gyűjtött 14,66 milliárd dollárral.

Az elmúlt hónapokban a Bitcoin (BTC) fizetések, a decentralizált pénzügyek és a blokkláncbiztonság metszéspontjában lévő startupok felkeltették a kockázati tőkések érdeklődését. A web3, a metaverzum és a blokkláncjáték-projektek szintén széleskörű érdeklődésre találtak a kockázatitőke-cégek részéről.

forrás

Kategóriák: Hírek