A csökkenő piac ellenére a globális bizalom a kriptovaluták, mint a Bitcoin iránt továbbra is többnyire megingathatatlan, az olyan országok, mint az USA, a második negyedévben is növekvő bizalmat mutattak a kriptók iránt.

A kriptopénzekbe vetett bizalom továbbra is erős a medvepiac ellenére: Bitstamp felmérés

A folyamatban lévő kriptopénz tél alig vagy egyáltalán nem volt hatással a világ kriptopénzekbe vetett bizalmára, erre a következtetésre jutott a Bitstamp tőzsde megbízásából készült új tanulmány.

A lejtmenet ellenére a kriptopénzek, például a Bitcoin (BTC) iránti globális bizalom továbbra is nagyrészt szilárd, állítja a Bitstamp a legfrissebb Crypto Pulse jelentésében. A tanulmány egy független kutatócég által végzett felmérésen alapul, amely 28 ezer lakossági és intézményi befektető bevonásával készült 23 országban – közölte a Bitstamp.

A felmérés szerint a globális lakossági befektetők azon aránya, akik a kriptót megbízhatónak tartják, az első negyedévi 61%-ról 2022 második negyedévében 65%-ra nőtt kismértékben. A felmérés hasonló tendenciát jelzett az intézményi befektetők körében, mivel a válaszadók 67%-a tartotta megbízhatónak a kriptókat a második negyedévben, szemben az első negyedévi 70%-kal.

„Figyelembe véve, hogy az első negyedévben a kriptotélbe csöppentünk, ezek a számok inspirálóak és az iparág ellenálló képessége mellett szólnak” – jegyezték meg a Bitstamp elemzői.

A kripto bizalmi aránya országonként változott, a jelentés szerint az Egyesült Államokban nőtt a legnagyobb mértékben a bizalom, az első negyedévi 61%-ról a második negyedévben 73%-ra. Ezzel szemben Kanada volt az egyetlen ország, ahol a kriptopénzek iránti bizalom 50% alá csökkent a második negyedévben. A kriptovaluták iránti bizalom olyan országokban is magas maradt, mint Brazília, Chile és Mexikó, ahol a bizalom aránya 77%, 69% és 70% volt.

„Láthatjuk, hogy a kriptopénzek nagyrészt megőrizték sok befektető és intézmény bizalmát szerte a világon a szektor számára nehéz időkben” – nyilatkozta a Bitstamp. Eközben bizonyos országokban a bizalom bizonyos ingadozásai természetesen várhatóak – jegyezte meg a cég, majd hozzátette:

„Bár a kriptoval szembeni bizalom némileg csökkent egyes régiókban, a befektetők kihasználják ezt az időt arra, hogy növeljék a befektetéseiket vagy bővítsék a kriptoval kapcsolatos ismereteiket. Úgy véljük, hogy a piac digitális eszközökkel kapcsolatos ismereteinek javítása a jó irányba tett lépés”.

A Bitstamp vezérigazgatója, JB Graftieaux hozzátette, hogy a kriptotél lehetőséget biztosít mind a lakossági, mind az intézményi befektetők számára, hogy építeni tudják a jövőt.

Ahogy arról korábban a Cointelegraph is beszámolt, a jelenlegi medve kriptopiac a kriptopénz hitelezés folyamatos válságával függ össze, a nagy hitelezők, mint például a Celsius júniusban likviditási problémák közepette leállították a pénzkivonásokat. A kriptotél nagyrészt az algoritmikus stabilcoinok problémáihoz is kapcsolódik, miután a TerraUSD Classic (USTC) stabilcoin májusban elvesztette az amerikai dollárhoz való kötöttségét.

forrás

Kategóriák: Hírek