A kriptokibocsátók, tőzsdék és fedezeti alapok közelmúltbeli kudarcai a kriptó jobb szabályozásának fő mozgatórugói.

A kriptoeszközök már nem jelentenek piaci rést, és a szabályozóknak fel kell zárkózniuk - IMF

Az elmúlt néhány évben a kriptoeszközök ” piaci réstermékekből” egyre inkább a mainstream felé mozdultak el, ami a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szerint szükségessé tette a terület átfogóbb szabályozását.

Az IMF tőkepiaci igazgatója, Aditya Narain és Marina Moretti igazgatóhelyettes által jegyzett új jelentésben a tisztviselők megjegyzik, hogy a kriptoeszközök határozottan elmozdultak a ” piaci réstermékekből” a spekulatív befektetések, a gyenge valuták elleni fedezetek és a fizetési eszközök felé.

A szerzők hozzátették, hogy ez, valamint a kriptokibocsátók, tőzsdék és fedezeti alapok közelmúltbeli kudarcai „további lendületet adtak a szabályozásra való törekvésnek”.

Narain és Moretti szerint azonban a kriptoeszközökre vonatkozó szabályozási keretek kidolgozása nehéz feladat, és a piac gyors fejlődését, a felügyelet nehézségeit és a szabályozó hatóságok közötti működőképes készségek hiányát emelik ki a komolyabb akadályok közül:

A szabályozó hatóságok küzdenek a tehetség megszerzéséért és a készségek elsajátításáért, hogy lépést tudjanak tartani a szűkös erőforrások és számos más prioritás mellett.

A szerzők felhívták a figyelmet a kriptorendszer szabályozásának a különböző szabályozók közötti következetlen megközelítésére is, ehelyett egy összehangolt, következetes és átfogó globális kriptorendszer szabályozási keretrendszer mellett érvelnek.

„Egyes szabályozók a fogyasztóvédelmet, mások a biztonságot vagy a pénzügyi integritást helyezhetik előtérbe. És van egy sor olyan kripto szereplő – bányászok, validátorok, protokollfejlesztők -, akikre nem könnyen terjed ki a hagyományos pénzügyi szabályozás” – tette hozzá.

magyarázták:

Egy globális szabályozási keret rendet teremt a piacokon, segít a fogyasztói bizalom kialakításában, kijelöli a megengedett határokat, és biztonságos teret biztosít a hasznos innováció folytatásához.

A szabályozók világszerte tovább gyűltek a szabályozási asztal köré.

Európában a következő négy-hat héten belül várhatóan közzéteszik a régóta várt kriptovaluta-piaci szabályozások (MiCA) végleges jogi szövegét. Az Egyesült Államokban a Responsible Financial Innovation Act nevű kriptoregulációs törvényjavaslat a digitális eszközök ágazatának néhány legnagyobb kérdését hivatott kezelni.

Még a megrögzött kriptoszkeptikusok is elkezdtek a szabályozás gondolata mellé állni a széleskörű tiltással szemben, Brad Sherman amerikai kongresszusi képviselő lett a legutóbbi, aki megváltoztatta a véleményét, miután elismerte, hogy a piacon „túl sok pénz és hatalom van” ahhoz, hogy most betiltsák.

forrás

Kategóriák: Hírek