A Carlyle Group társalapítója a szabályozási környezetről is beszélt, mondván, hogy nem számít túlzott szabályozásra az amerikai kongresszus részéről.

A korábbi blockchain-szkeptikus David Rubenstein nyilvánosságra hozta a kriptovállalatokba való befektetését

A Carlyle Group társalapítója, David Rubenstein szeptember 2-án elismerte, hogy személyesen is befektetett számos kriptovállalatba, és optimista az iparág szabályozáshoz vezető útjával kapcsolatban az Egyesült Államokban.

A CNBC Squawk Box című műsorában csütörtökön a milliárdos elmondta, hogy szerinte a kormányzati szabályozás pozitív lesz az iparág számára, és hogy az amerikai kongresszus együttműködő megközelítést fog alkalmazni az ország innovációs környezetének fellendítése érdekében.

„A kripto választói csoport nagyon erős a kongresszusban, és ők általában nagyon republikánus vagy nagyon libertariánus pártiak” – jegyezte meg. „Az iparág valószínűleg nem lesz puhány, amikor a kongresszus tagjaival tárgyal.”

Rubenstein korábban szkeptikus volt a kriptovalutákkal kapcsolatban, de állítólag hónapokkal ezelőtt megváltoztatta a véleményét. A Colossus podcastnek elmondta: „Nem vásároltam kriptovalutákat, de vásároltam olyan cégeket, amelyek kiszolgálják az iparágat, mert úgy gondolom, hogy a szellem kiszabadult a palackból”.

Rubenstein csütörtökön megerősítette új szemléletét, mondván: „néhány blokklánccal kapcsolatos befektetés és a kriptókhoz kapcsolódó dolgok valószínűleg egy ideig velünk lesznek”.

Majd hozzátette:

A fiataloknak általában megvan az intelligenciájuk és az energiájuk ahhoz, hogy valamilyen módon beindítsák a trendeket

2020 decemberében a blokklánc-infrastruktúra szolgáltató Paxos 142 millió dolláros C sorozatú finanszírozást vont be a Declaration Partners, Rubenstein családi irodájának befektetési tanácsadója vezetésével.

Rubenstein 1987-ben társalapítója volt a Carlyle Groupnak. A magántőke-befektetési társaság 167 milliárd dollárnyi vagyont kezel, és több mint 270 aktív vállalatot tart portfóliójában. A Forbes sajtóértesülések szerint a valós idejű nettó vagyonát 3,3 milliárd dollárra becsüli.

forrás

Kategóriák: Hírek