Az új testület a pénzügyi szabályozó hatóságokat és a kreatív iparágakat fogja össze a metaverzummal kapcsolatos politikák kialakítása érdekében.

A Japán Gazdasági Minisztérium Web3 szakpolitikai irodát indít

A divatszó szempontjából fontos mérföldkő, hogy a japán Gazdasági, Kereskedelmi és Ipari Minisztérium (METI) megnyitotta saját Web3 szakpolitikai irodáját a miniszteri titkárságon. Az új egység vállalja, hogy egyesíti az ipari pénzügyekért, az adózásért, a vállalati rendszerért, valamint a médiáért és tartalomért, a sportért, a divatért és az egyéb szórakoztatóiparért felelős részlegeket.

A július 15-i bejelentés szerint az új iroda feladata a Web3-mal kapcsolatos üzleti környezetet érintő kérdések vizsgálatának keretrendszerének megerősítése lesz:

Tekintettel arra, hogy a Web3-mal kapcsolatos üzleti tevékenységet folytató vállalkozók egy része a tengerentúli lehetőségek miatt elhagyja Japánt, fel kell gyorsítani a japán üzleti környezet fejlesztésére irányuló megfontolásokat.

A közlemény szerint a Web3 üzleti környezetének kialakítása magában foglalja a politikák kialakítását is. A „Web3 Policy Office” tehát több lehet, mint egy tanácsadó testület.

Júliusban a Tokiói Egyetem, más néven Todai bejelentette első olyan tanulmányi programjainak sorát, amelyek a Metaverzumban fognak zajlani. A kurzusokat a középiskolásoktól kezdve a felnőtt, munkaképes tanulókig mindenféle diákoknak kínálják majd.

A metaverzum egyéb figyelemre méltó alkalmazásai Japánban az elmúlt hónapokban: a niigatai NSG College League 29 szakiskolája a metaverzumban tartotta 2022-es diplomaosztó ünnepségét, és a SecondLife metaverzum platformján elindított egy virtuális támogató szobát Hikkikomori számára.

A Web3 eme élénk fejlődése ellenére a japán szabályozó hatóságok aggodalmuknak adnak hangot az általános kriptaszabályozással kapcsolatban. Július 18-án újságírókkal beszélgetve egy meg nem nevezett, „az iparághoz és a kormányhoz egyaránt közel álló” forrás azt mondta, hogy a kriptószabályozás jelenlegi modellje akadozik.

forrás

Kategóriák: Hírek