A Hive Ethereum bányászati műveletei történelmileg megawattonként háromszor-négyszer több bevételt termeltek, mint a Bitcoin-bányászat – közölte a cég.

A Hive Blockchain új bányászható érméket vizsgál az Ethereum egyesülése előtt

A kriptopénz bányász Hive Blockchain azon dolgozik, hogy az Ethereum közelgő, a proof-of-stake-re (PoS) való átállása esetén más érmékkel helyettesítse az Ether (ETH) bányászatát.

A kanadai kriptobányász cég elemezte a bányászati lehetőségeket a GPU-készletével az Ethereum Merge előtt – közölte a Hive a legutóbbi, keddi produkciós frissítésében.

A frissítés szerint a Hive ezen a héten kezdte meg a különböző GPU-bányászható érmék béta-tesztelésének végrehajtását, mivel az Ethereum Merge PoS várhatóan szeptember közepén lép életbe. A Hive technikai részlege kifejezetten az Ethereum bányászati kapacitásának optimalizálására irányuló stratégiát hajt végre, amely 6,5 terahasht tesz ki másodpercenként.

„A vállalat tudomásul veszi az Ethereum Merge to Proof of Stake potenciális lehetőségét” – írta a Hive a frissítésben. Megjegyezte, hogy olyan versenyhelyzetet lát, ahol a leghatékonyabb berendezésekkel és a legalacsonyabb áramköltséggel rendelkező GPU-bányászok fognak érvényesülni.

A Hive megemlítette, hogy a svédországi Boden létesítménye a világ egyik legnagyobb Ethereum-bányászati telephelye, ahol az áram ára kilowattóránként körülbelül 0,03 amerikai dollár. „A Hive jó helyzetben van ahhoz, hogy az előttünk álló piacon eligazodjunk” – közölte a cég.

A Hive emellett megjegyezte, hogy Ethereum-bányászata történelmileg háromszor-négyszer több bevételt termelt megawattonként, mint a Bitcoin (BTC) bányászat. A vállalat a bányászott Ethert értékesíti, hogy a Bitcoin-bányászati program bővítését finanszírozza az alkalmazásspecifikus integrált áramkörök új generációjával. A Hive 2022. augusztus 31-én még mindig 5100 ETH-t birtokolt.

A Hive továbbra is megtartotta a Bitcoin-készletét is, augusztus végéig összesen 3258 BTC-t halmozott fel. A frissítés szerint a Hive 290,4 BTC-t bányászott a múlt hónapban, naponta több mint 9 Bitcoint termelve még azután is, hogy augusztus 28-án megnőtt a Bitcoin nehézsége. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Hive azon kevés kriptobányász cégek közé tartozik, amelyek úgy döntöttek, hogy a 2022-es folyamatban lévő kriptotél alatt hodlolják a bányászott BTC-iket.

A hír a közelgő Ethereum Merge, a régóta várt Ethereum frissítés közepette érkezik, amely a bányász-alapú proof-of-work (PoW) blokkláncról a bányászatmentes PoS-re fogja átállítani a blokkláncot. Kedden a Bellatrix frissítés élesben elindult a Beacon Chain-en, vagyis a hálózat PoS láncán, ami egy újabb lépést jelent az Ethereum Merge irányába.

forrás

Kategóriák: Hírek