Már csak néhány nap van hátra a régóta várt Ethereum Merge-ig.

A Google is kap az Ethereum Merge körüli izgalomból a ravasz húsvéti tojás segítségével

A közelgő Ethereum Merge támogatásának jeleként a Google egy új visszaszámlálóval mutatja a frissítésig hátralévő időt.

Az „Ethereum Merge” vagy „The Merge” bármelyik variációjának beírása a keresőbe egy visszaszámláló ketyerét jelenít meg, amely az aktuális nehézség, a hash rate és az egyesülés nehézsége alapján mutatja a becsült időt a Merge-ig.

Oldalt két boldog pandát ábrázoló karikatúra látható, amint kinyújtott kézzel egymás felé futnak, és állítólag egyre közelebb kerülnek egymáshoz, ahogy az egyesülés időpontja közeledik.

Sam Padilla, a Google Cloud fejlesztője egy szeptember 9-i tweetben azt mondta, hogy az időzítő „egy vicces kis meglepetés” volt, és egy módja annak, hogy kifejezzék elismerésüket „az évek óta tartó munkáért”.

Elmondta, hogy a munkát a Google keresési és laboratóriumi csapata végezte, de megjegyezte, hogy ő segített „elindítani” az ötletet és a vitát, amely az időzítő bevezetéséhez vezetett.

Ugyanebben a bejegyzésben Padilla elmagyarázta, hogy az időzítő közvetlenül kapcsolódik a blokklánchoz, és valós időben frissíti a visszaszámlálást,

mondván:

” A mögöttes adatok közvetlenül a a blokkláncról az általunk üzemeltetett csomópontokon át kerülnek letöltésre.”

Arra is utalt, hogy a pandák egyre közelebb kerülnek, ahogy közeledik az egyesülés dátuma, de tett egy szájbarágós kijelentést,

miszerint:

„De ezt nem tőlem hallottad”.

A Google egyre inkább bekapcsolódik a kriptotérbe: május 6-án a vállalat a Google Cloud keretében létrehozta a Web3 csapatát.

A Google fejlesztői azonban nem az egyetlenek, akik élénk érdeklődéssel figyelik a Merge-et.

A Google legutóbbi keresési adataiból kiderült, hogy az „Ethereum Merge” kifejezésre történő keresések az elmúlt 30 napban többször is 50 feletti pontszámot generáltak, és szeptember 3-án elérte a 100-as csúcsot.

A 100-as érték a „kifejezés népszerűségének csúcsát” jelenti, míg az 50-es érték azt jelenti, hogy a kifejezés „fele olyan népszerű”. A 0 érték azt jelenti, hogy az adott napra nem állt rendelkezésre elegendő adat.

Eközben a CoinGecko friss jelentése szerint Szingapúr a legérdeklődőbb ország a közelgő Ethereum Merge iránt, majd Svájc és Kanada, Németország, az Egyesült Államok és Hollandia következik.

A rangsort tíz keresőkifejezés, köztük az „Ethereum Merge”, „ETH Merge” és „Ethereum PoW” gyakoriságának elemzésével határozták meg, majd ezeket kombinálva állították fel az összesített rangsort.

forrás

Kategóriák: Hírek