Miután az Immutable X segítségével elindított egy NFT piacteret és pénztárcát, a GameStop tovább nyomul a kriptó felé az FTX-szel való partnerség révén.

A GameStop új partnerséget kötött az FTX US-szel a kriptovaluták terén

A GameStop játék-kiskereskedő cég partnerségre lép az egyesült államokbeli FTX US kriptotőzsdével, hogy több vásárlót vonzzanak a kriptóhoz, és együtt dolgozzanak az online marketing kezdeményezések terén.

Egy szerdai közleményben a játék-kiskereskedő megjegyezte, hogy az új partnerség révén a GameStop vásárlói megismerkedhetnek az FTX ökoszisztémájával, beleértve a digitális eszközök piactereit is, miközben a kiskereskedő az FTX „preferált kiskereskedelmi partnerévé válik az Egyesült Államokban”.

A partnerség keretében egyes GameStop kiskereskedelmi üzletek FTX-ajándékkártyákat is forgalmazni fognak. Augusztus 31-én az Egyesült Államokban 2970 GameStop üzlet van.

Matt Furlong, a GameStop vezérigazgatója a második negyedéves eredménybeszámolójában elmondta, hogy az új megállapodás célja, az hogy valami „egyedit” hozzon létre a kiskereskedelem területén:

A most bejelentett üzlet az FTX-szel a kereskedelmi és blokklánc csapatunk mellékterméke, amely kéz a kézben dolgozik együtt, hogy valami egyedit hozzon létre a kiskereskedelmi világban.
A GameStop közleményében nem hozta nyilvánosságra a partnerség pénzügyi feltételeit.

Az új partnerség híre ugyanazon a napon érkezett, amikor a GameStop közzétette a 2022. július 30-án véget ért negyedévre vonatkozó pénzügyi eredményeit.

Annak ellenére, hogy a GameStop a negyedévben a nettó árbevétel közel 4%-os, 1,14 milliárd dolláros csökkenéséről számolt be, a GameStop részvényei a hírek után közel 12%-kal tudtak emelkedni a zárást követő kereskedésben, részvényenként 26,84 dollárt elérve.

A GameStop idén jelentősen felpörgette a Web3-as törekvéseit, miután januárban leleplezte a nonfungible token (NFT) és a Web3 gaming divízióját, valamint július 11-én elindította NFT piacterét az Ethereum skálázási megoldással, az Immutable X-szel partnerségben.

Furlong az eredménybeszámoló során megjegyezte, hogy a piactér elindítása „támogatja a GameStop hosszú távú növekedési törekvéseit a kriptopénz, NFT és Web3 játék területeken”, amelyek várakozásaik szerint egyre fontosabbak lesznek a játékosok és a gyűjtők számára.

A piactér egy ” nem őrzött, Ethereum Layer 2 alapú piactér”, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy csatlakoztassák saját digitális eszköz-tárcáikat, mint például a nemrég elindított GameStop Wallet.

A GameStop megjegyezte, hogy a digitális gyűjtőeszközeinek tulajdonítható árbevétel 223,2 millió dollár volt a negyedévben, ami közel 26%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakának 177,2 millió dolláros árbevételéhez képest.

A DappRadar szerint a piactéren 21,26 millió dolláros forgalmat bonyolítottak le az indulása óta. A piactér aktivitása drámaian lelassult az indulás óta, az elmúlt hét napban mindössze 922 350 dollár értékű aktivitás történt a piactéren.

forrás

Kategóriák: Hírek