Míg a befektetők nagyjából fele eredetileg a profit miatt csatlakozott a GameFi-hez, addig a GameFi befektetőinek 89%-a beadta a derekát a 2022-es Crypto télnek.

A GameFi befektetői most a szórakoztató tényezőt helyezik előtérbe a pénzzel szemben: Felmérés

A GameFi, a játék és a decentralizált finanszírozás (DeFi) fúziója olyan befektetőket vonz, akik inkább a projektek felhasználási módja, mint a pénztermelő potenciál alapján választják ki a projekteket.

A GameFi ökoszisztéma a GenZ-befektetőket és a játékrajongókat vonzza. Ennek eredményeképpen számos első befektető számára belépési pontot jelent. A ChainPlay felmérése, amelyben 2428 GameFi befektető vett részt, kimutatta, hogy a válaszadók 75%-a kizárólag a GameFi miatt csatlakozott a kriptoszférához.

Míg a befektetők nagyjából fele eredetileg nyereségvágyból csatlakozott a GameFi területéhez, a GameFi befektetők 89%-a elbukott a 2022-es kriptotélen – 62%-uk több mint 50%-át elvesztette a nyereségének.

A befektetők azonban úgy vélik, hogy a játékon belüli rossz gazdasági tervezés volt a veszteségek fő oka. Ezzel a véleménnyel összhangban a felmérésből kiderült, hogy 2022-ben a befektetők világszerte átlagosan napi 2,5 órát töltöttek a GameFi-n való részvétellel, ami 43%-os csökkenést jelent a tavalyi 4,4 órához képest.

A rug pulloktól és a Ponzi-sémáktól való félelem, párosulva a nem megfelelő grafikával, az új GameFi projektekbe történő befektetéseket gátló legnagyobb tényezők közé tartozik. Ennek eredményeképpen a befektetők 44%-a úgy véli, hogy a hagyományos játékcégek bevonása kulcsfontosságú lehet a GameFi növekedéséhez.

Ezen túlmenően a GameFi befektetők 81%-a a jövőbeli GameFi projekteket illetően eltávolodik a hagyományos gondolkodásmódtól, és a szórakozást helyezi előtérbe a profitszerzéssel szemben, mivel pozitív játékélményeket keres.

A blokkláncjátékok és a Metaverzum voltak a legkevésbé érintett ökoszisztémák a Terra (LUNA) összeomlása kapcsán – erősítette meg a DappRadar jelentése.

Emellett mind a blokkláncjátékokba, mind a Metaverzumba tartós intézményi befektetés volt tapasztalható, ami rávilágít arra, hogy sok vezető vállalat látja a jövőre nézve mindkét szektorban az erős gazdasági növekedés lehetőségét.

forrás

Kategóriák: Hírek