A Banko Sentral ng Pilipinas közölte, hogy a VASP-kérelmek lezárása 2022. szeptember 1-jén kezdődik, és három évig tart.

A Fülöp-szigetek leállítja a virtuális eszközszolgáltatói engedélykérelmeket

Bár sokan úgy vélik, hogy a Fülöp-szigetek új kriptoközponttá válhat, ez az álom időközben meghiúsulhat, mivel az ország központi bankja hároméves szünetet hirdetett az új virtuális eszközszolgáltatói (VASP) kérelmek elfogadásában.

A Chuchi Fonacier, a Banko Sentral ng Pilipinas (BSP) pénzügyi felügyeleti tisztviselője által aláírt memorandum szerint a céljuk, hogy egyensúlyt teremtsenek a pénzügyi innováció előmozdítása és a virtuális eszközökkel (VA) kapcsolatos kockázatok kezelése között.

Ezt írta:

A Bangko Sentral felismeri, hogy mivel a virtuális eszközök lehetőséget kínálnak a pénzügyi szolgáltatásokhoz való nagyobb mértékű, csökkentett költségek melletti hozzáférés előmozdítására, különböző kockázatokat is hordoznak, amelyek alááshatják a pénzügyi stabilitást.

Emiatt az új VASP-engedélyek normál pályázati lehetőségét 2022. szeptember 1-jével kezdődően három évre lezárják. A Fonacier szerint ez a piaci fejlemények függvényében változhat.

Azok a kérelmek azonban, amelyek 2022. augusztus 31. előtt már túljutottak a folyamat második szakaszán, továbbjutnak a következő elbírálási szakaszba. Ennek ellenére azokat, amelyek a meghatározott időpont előtt hiányos követelményeket támasztanak, elutasítják. Eközben a BSP által felügyelt pénzügyi intézményként besorolt szervezetek továbbra is igényelhetnek VASP-engedélyt, ha stabilnak minősülnek.

Még júniusban a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao kifejtette, hogy a kriptotőzsde igyekszik megszerezni a VASP-engedélyt a BSP-től, hogy a kriptoplatform kiterjeszthesse szolgáltatásait az országban. Ezen kívül a vezető kiemelte, hogy az e-pénz kibocsátói (EMI) engedélyt is szeretnék megszerezni a Fülöp-szigeteken.

A Cointelegraphnak adott interjújában a Binance ázsiai-csendes-óceáni vezetője, Leon Foong elmondta, hogy már benyújtották a megfelelő papírokat az engedélyek megszerzéséhez, de további részleteket nem tudnak mondani, mivel azok bizalmasak lehetnek. Foong megjegyezte, hogy optimisták az országba való belépésükkel kapcsolatban.

forrás

Kategóriák: Hírek