A Ford a Metaverzumban és az NFT-k területén tett jövőbeli erőfeszítéseire vonatkozó védjegybejelentés mindössze egy hónappal azután történt, hogy a vállalat hatalmas létszámleépítéseket jelentett be.

A Ford virtuális autókkal és NFT-kkel készül belépni a Metaverzumba

Az amerikai autógyártó Ford Motor Company a legutóbbi autómárka, amely a nonfungible tokenek (NFT-k) és a Metaverzum világába való belépését készíti elő – 19 védjegybejelentést nyújtott be a legfontosabb autómárkái számára.

Mike Kondoudis, az Egyesült Államok Szabadalmi és Kereskedelmi Hivatalának (USPTO) engedéllyel rendelkező védjegyjogásza egy szerdai tweetben hozta nyilvánosságra, hogy a vállalat összesen 19 védjegybejelentést nyújtott be, amelyek többek között a Mustang, Bronco, Lincoln, Explorer és F-150 Lightning autómárkákra vonatkoznak.

A védjegybejelentések a márkák virtuális autóira, teherautókra, furgonokra, terepjárókra és ruházati cikkekre vonatkoznak, valamint az NFT-k tervezett online piacterére is.

A Ford által szeptember 2-án benyújtott USPTO dokumentumok szerint az autógyártó letölthető műalkotások, szövegek, hang- és videofilmek létrehozását tervezi, amelyekben a Ford személygépkocsijai, terepjárói, teherautói és furgonjai szerepelnek, és amelyeket az NFT-k hitelesítenek majd.

A vállalat „letölthető virtuális javak”, nevezetesen „számítógépes programok” terveit is felfedte, amelyek járműalkatrészeket és -tartozékokat, valamint ruházatot tartalmaznak „online virtuális világokban” való használatra, beleértve a virtuális valóságban és a kiterjesztett valóságban lebonyolított online kereskedelmi kiállításokat.

Szándékukban áll továbbá egy olyan piactér létrehozása is, amely egy weboldalon keresztül népszerűsíti „mások digitális műalkotásait”, valamint „online kiskereskedelmi boltok szolgáltatásait, amelyekben non-fungible tokenek (NFT-k) és digitális gyűjtemények szerepelnek”.

A Ford döntése, hogy belép a Web3 világába, kevesebb mint egy hónappal azután született, hogy a Ford ügyvezető elnöke, Bill Ford és Jim Farley vezérigazgató bejelentette, hogy a vállalat kiadásainak csökkentése érdekében globálisan nagymértékű létszámleépítést hajt végre.

Nem a Ford az első autógyártó vállalat, amely a Metaverzum világába lép.

Olyan autógyárak, mint a Nissan, a Toyota és a Hyundai bejelentették, hogy tervezik terjeszkedésüket a gyorsan növekvő Metaverzum területén, míg az olyan luxusautó-gyártók, mint a Bentley és a Lamborghini már ki is hozták az NFT-kollekciókat.

forrás

Kategóriák: Hírek