A BABL, a protokoll natív tokenje új történelmi mélypontra, 0,23 dollárra zuhant, miután az alapító bejelentette, hogy leállítja a működést.

A DeFi protokoll hónapokkal a Rari Fuse hack után leállt

A decentralizált pénzügyi (DeFi) protokoll, a Babylon Finance végül bejelentette, hogy leáll, miután hónapokig próbált kilábalni a Rari Fuse exploit okozta negatív hangulatból.

Egy nyilatkozatban az alapító Ramon Recuero kifejtette, hogy a platform leküzdhetetlen negatív szériát tapasztalt annak ellenére, hogy csapatuk erőfeszítéseket tett a hack által okozott dominóhatás átvészelésére. Recuero szerint a protokoll 3,4 millió dollárt veszített. Ezt követően a platformon belül zárolt összérték 30 millió dollárról 4 millió dollárra csökkent. A helyzetet tovább súlyosbította, hogy a Fuse-poolt elhagyták, ami 10 millió dollár értékű hitelezési piacot vitt el – jegyezte meg Recuero.

A tágabb kriptopiacon uralkodó medve hangulatú helyzet is sót szórt a sebeikre. A DeFi protokoll alapítója elmondta, hogy a problémák bekövetkeztével a Babylon Finance natív kriptotokenje, a BABL is 20 dollárról 6 dollárra esett, ezzel a csapat több hónapos felfutó pályát bukott el.

Ezek mellett az alapító kifejtette, hogy a BABL-t fedezetként használó finanszírozási lehetőségek is lehetetlenné váltak. Emellett a tokenekkel történő forrásgyűjtés lehetősége sem volt megvalósítható az alacsony ár miatt.

Ezt tweetelte:

Az alapító azt is elmondta, hogy az alapcsapatuk utolsó lépéseként a megmaradt pénztári állományukat szeptember 6-tól kezdve szétosztják a BABL és a hBABL tulajdonosok között. A csapat azt is elmondta, hogy az összes tokent visszaadják.

A bejelentést követően a BABL árfolyama 99%-kal esett, és új történelmi mélypontra, 0,23 dollárra csökkent a tokenek ára. A cikk írásakor a token 0,44 dolláros árfolyamon forog.

Májusban a támadók mintegy 80 millió dollár értékű eszközt loptak el a Rari Capital Fuse platformjáról. Akkor a DeFi protokoll 10 millió dolláros fejpénzt ajánlott fel a támadóknak, és arra kérte őket, hogy adják vissza az ellopott pénzeszközöket.

forrás

Kategóriák: Hírek