Az NFT-piac masszív visszaesése ellenére a CryptoPunk 4464 2,6 millió dolláros árcédulája azt jelzi, hogy a legjobb NFT-projektek még mindig képesek komoly érdeklődést kelteni.

A CryptoPunk 2,6 millió dollárért kelt el

Annak ellenére, hogy a kereskedési volumen jelentősen visszaesett a tágabb, non-fungible token (NFT) piacon, egyetlen CryptoPunkot 2500 ETH-ért adtak el, ami valamivel több mint 2,6 millió dolláros árnak felel meg.

A 2,6 millió dolláros tranzakcióval a CryptoPunk 4464 – a mindössze 24 majom témájú CryptoPunk egyike – az elmúlt 30 nap legnagyobb NFT eladása az egész piacon.

Ha az éter (ETH) alapú árazást vesszük alapul, az eladással ez a Punk a gyűjtemény minden idők negyedik legértékesebb eladása lett, bár az ETH árfolyamának közelmúltbeli csökkenése azt jelenti, hogy az NFT-k dollárértéke idővel jelentősen csökkent. Dollárban kifejezve ez a 15. legértékesebb CryptoPunk eladás a mai napig.

Az NFT-ket övező medvés hangulattal ellentétben a legjobb gyűjtemények alapárai az elmúlt hetekben valójában emelkedtek – a CryptoPunk projekt alapára az elmúlt 30 napban több mint 65%-kal nőtt. A Bored Ape Yacht Club (BAYC), a kripto legnépszerűbb NFT projektje 21%-os növekedést tapasztalt az átlagos minimum árban, míg a társprojekt Mutant Ape Yacht Club minimum ára 25%-kal nőtt.

A rekord mértékű adásvétel ráadásul azt mutatja, hogy annak ellenére, hogy az NFT-piacon a kereskedési volumen és az átlagos árak új éves mélypontra zuhantak, a legnépszerűbb NFT-projektek még mindig komoly érdeklődésre számíthatnak.

Sajnos a non-fungible rajongók számára az elmúlt három hónapban az NFTGo adatai szerint az NFT piaci kapitalizációja 32%-os csökkenést szenvedett el, és több mint 70%-ot veszített a kereskedési volumenéből.

Eközben a DappRadar szerint az OpenSea – a forgalom alapján legnagyobb NFT piactér – felhasználóinak száma közel 9%-kal csökkent az elmúlt hónapban. A múlt hónap végére a teljes NFT kereskedési mennyiség a platformon nagyjából 65%-kal, 500 millió dollárra esett vissza.

Miközben az alacsonyabb Ether-árak az általános forgalmat is csökkentették, az első alkalommal NFT-t vásárlók száma idén március óta viszonylag állandóan 5000 felhasználó körül maradt – ami arra utal, hogy az Ethereum-hálózaton az NFT-k piaci vonzereje tartósan fennmaradt.

Kategóriák: Hírek