A kriptotőzsde állítólag azután lépett be potenciális szponzorként, hogy a Bajnokok Ligája ejtette az orosz állami tulajdonú Gazprom energiaipari vállalatot.

A Crypto.com visszalép az UEFA Bajnokok Ligájával kötött 495 millió dolláros szponzori szerződéstől

A Crypto.com kriptovaluta-tőzsde a hírek szerint kiszállt az Európai Labdarúgó Szövetség Bajnokok Ligájával kötött félmilliárd dolláros szponzori szerződésből.

A SportBusiness szerdai jelentése szerint a Crypto.com visszalépett az Európai Labdarúgó-szövetségek Szövetségével, azaz az UEFA-val kötött 495 millió dolláros megállapodástól, amely közel állt az aláíráshoz, mivel a jogi csapat szabályozási aggályokra hivatkozott a tőzsde egyesült királyságbeli, franciaországi és olaszországi engedélyeivel kapcsolatban. Ha az üzlet létrejön, a Crypto.com márkajelzése öt szezonon keresztül jelen lett volna az UEFA Bajnokok Ligájában, ami szezononként nagyjából 100 millió dollárba kerül, és 2027-ben ért volna véget.

A sporthírportál arról számolt be, hogy a Crypto.com potenciális szponzorként lépett be, miután a Bajnokok Ligája az orosz állami tulajdonú Gazprom energiaipari vállalatot az ország ukrajnai inváziójára válaszul ejtette. Oroszország akcióit követően Európa számos része bejelentette, hogy függetleníteni kívánja magát az ország olaj- és gázellátásától, hogy ne segítse gazdaságát a háború alatt.

A Crypto.com korábban jelentős szponzorálásokat jelentett be sportlétesítmények és csapatok számára, és több millió dolláros reklámköltségeket fizetett. A cég az októberben indított „Fortune Favors the Brave” (A szerencse a bátraknak kedvez) című tévéreklámjában Matt Damon színész is szerepelt.

A tőzsde 2021-ben a Forma-1 Sprint sorozatának partnere lett, miután korábban megállapodott az Aston Martin csapatának szponzorálásáról a versenysorozatban, és 20 évre szóló, 700 millió dolláros szerződést kötött a Los Angeles-i Staples Center átnevezéséről Crypto.com Arénára. A tőzsde 2022-ben ötéves szponzori szerződést kötött az ausztrál labdarúgóligával 25 millió dollárért, és a katari FIFA-világbajnokság egyik hivatalos szponzora lett.

A közelmúltbeli piaci visszaesés közepette Kris Marszalek, a Crypto.com vezérigazgatója júniusban bejelentette, hogy a tőzsde 260 embert, azaz az alkalmazottak 5%-át fogja leépíteni a vállalati állományból. Nem egyértelmű, hogy a kriptoárak zuhanása hátrányosan befolyásolhatja-e a platform hosszú távú szponzori megállapodásait.

forrás

Kategóriák: Hírek