A Google Pay felhasználók újabb utat kapnak a kriptovaluta piacokra, mivel a Crypto.com integrálja a fizetési funkcióját a vásárlásokhoz.

A Crypto.com a Google Pay integráció bevezetésére készül, mivel a Big Tech továbbra is támogatja a kriptót

A Crypto.com globális kriptovaluta-tárca és csereplatform a Google Payt is hozzáadja fizetési lehetőségként az Android-felhasználók számára a kriptovaluták vásárlásához. A Google Paynek becslések szerint több mint 100 millió felhasználója van, akik igénybe vehetik a kriptovaluták piacának legújabb fizetési lehetőségét.

Amint az integráció a jövő héten életbe lép, azok a felhasználók, akik hitel- vagy betéti kártyával összekapcsolták a Google Pay-fiókjukat, a Crypto.com alkalmazáson belül választhatják majd ezt a fizetési lehetőséget. A tőzsde több mint 250 kriptovalutát listáz, amelyek világszerte mintegy 50 millió felhasználó számára elérhetőek.

A Crypto.com az elmúlt hónapokban került a címlapokra, mivel a vállalat rövid idő alatt több országban is működési engedélyt szerzett. Olaszország a legutóbbi ország, amely zöld utat adott a cégnek, hogy megkezdje az ügyfelek kiszolgálását a határain belül, a görögországi, szingapúri és dubaji hatósági jóváhagyást követően.

A főbb fizetési rendszerek integrációja a kriptovaluta-tárcákba és a pénzváltó platformokba az elmúlt két évben felgyorsult. A Google Pay 2022 januárjában jelezte szándékát a kriptovaluták területének további kutatására azzal, hogy a korábbi PayPal-vezetőt, Arnold Goldberget nevezte ki a fizetési részlegük élére.

Ez a Google Pay és a kriptovaluták terén mozgalmas 2021-et követően történt, amikor áprilisban a Gemini integrációja ugyanolyan funkciókat kínált, mint amilyeneket most a Crypto.com is bevezetett. A Coinbase-szel 2021 júniusában kötött partnerség lehetővé tette a felhasználók számára, hogy a Google Pay-en keresztül a Coinbase-kártyájukkal fizessenek árukért és szolgáltatásokért.

A Google Pay 2021 októberében a Bakktal is összefogott, míg a Nexo 2022 áprilisában jelentette be a Google Pay integrációját kriptovaluta-alapú Mastercard kártyáinak bevezetésével.

Kategóriák: Hírek