Az új Algorand ETP a CoinShares DOT, XTZ, ADA, SOL, ATOM és MATIC kriptovalutákat tartalmazó, staked ETP-k családjához csatlakozik.

A CoinShares elindítja a Deutsche Boerse Xetra-n a staked Algorand ETP-t

A CoinShares jelentős európai kriptovaluta befektetési vállalkozás egy új, fizikailag fedezett, Algorand (ALGO) alapú ETP-vel bővíti tőzsdén kereskedett termékeit (ETP).

A CoinShares csütörtökön jelentette be a fizikailag fedezett, staked Algorand ETP bevezetését a Xetra-ra, a német Deutsche Boerse tőzsdeüzemeltető által működtetett elektronikus kereskedési platformra.

A CoinShares Physical Staked Algorand névre keresztelt új kripto befektetési termék a Xetra-n RAND ticker néven lesz kereskedhető. Az ETP-t a CoinShares saját technológiai platformja, a Galata teszi elérhetővé, így a befektetők részesülhetnek az Algorand blockchain biztonsági értékpapírban való részvétellel járó 2%-os staking jutalomból.

Az új Algorand ETP a CoinShares olyan blokklánc-hálózatokat és kriptovalutákat, mint a Polkadot (DOT), Tezos (XTZ), Cardano (ADA), Solana (SOL), Cosmos (ATOM) és Polygon (MATIC) tartalmazó stakelhető ETP-k családjához csatlakozik.

A 2017-ben létrehozott Algorand egy decentralizált hálózat és infrastruktúra, amelynek célja, hogy lehetővé tegye a Proof-of-Stake (PoS) blokklánc továbbfejlesztett változatát, amelyet tiszta PoS-nek (PPoS) neveznek. Sok PoS hálózattal ellentétben a hálózat bármelyik tagja hitelesítővé válhat, a minimálisan szükséges befektetés 0,1 ALGO (0,03 $).

A CoinShares Physical Staked Algorand elindítása a folyamatban lévő medvepiac és az elmúlt hónapok rendkívüli ingadozása idején történik, amikor a teljes piaci kapitalizáció az 1 billió dolláros határ alatt áll.

„A digitális eszközpiacokon az elmúlt hetekben tapasztalt volatilitás ellenére a termékeink, különösen a csődhelyzetben lévő, fizikailag fedezett staked ETP-k kínálatunk iránti kereslet bátorít bennünket” – mondta Townsend Lansing, a CoinShares termékvezetője.

Az indítás a június végén Európában véglegesített Markets in Crypto Assets (MiCA) szabályozást követő pozitív szabályozási hírek hátterében történik, jegyezte meg Lansing, hozzátéve:

A [MiCA-t] fantasztikus első lépésnek tartjuk a digitális eszközöket szabályozó átfogó és átlátható szabályozási rendszer felé.

Az Algorand ETP bevezetésére nem sokkal azután kerül sor, hogy a CoinShares július 4-én bejelentette a Napoleon Asset Management felvásárlását. A felvásárlás lehetővé tette a CoinShares számára, hogy az alternatív befektetési alapkezelőkről szóló irányelvnek megfelelő termékeket és szolgáltatásokat kínáljon, amellett, hogy a kripto ETP-k kibocsátójaként is jelentős pozíciót tölt be.

Kategóriák: Hírek