A jogalkalmazók világszerte érdeklődésüket mutatják az iparág legnagyobb szereplői iránt.

A Coinbase, a Binance és a Kraken vizsgálat alatt

A kriptovalutaárak fellendülésének néhány jó jele ellenére a múlt hét aligha nevezhető fényesnek a piac számára, mivel a legfontosabb hírek a jogalkalmazók és nem a jogalkotók részéről érkeztek. A New York Times beszámolója szerint az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Külföldi Vagyonellenőrzési Hivatala (OFAC) vizsgálatot folytatott a Kraken kriptotőzsde ellen, mivel állítólag lehetővé tette az iráni és más országokban élő felhasználók számára, hogy kriptót vásároljanak és adjanak el, ami az amerikai szankciók lehetséges megsértése.

A másik féltekén a Fülöp-szigeteki Infrawatch PH nevű szellemi műhely tizenkét oldalas panaszt nyújtott be, amelyben felszólította a helyi Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC), hogy csapjon le a Binance tevékenységére az országban. A hír nem sokkal azután érkezett, hogy a Fülöp-szigeteki Kereskedelmi és Ipari Minisztérium (DTI) július elején a szabályozási tisztánlátás hiányára hivatkozva elutasította a Binance betiltására tett javaslatot, amit azért tettek, mert a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje még mindig valóban nem rendelkezik engedéllyel a Fülöp-szigeteken.

Ezek a fejlemények riasztó tendenciát mutatnak, tekintettel az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet folyamatban lévő vizsgálatára a Coinbase állítólagos, be nem jegyzett értékpapírokkal való kereskedése miatt. Michael Bacina, a Piper Alderman ausztrál digitális eszközökkel foglalkozó ügyvédje a Cointelegraphnak elmondta, hogy a tőzsdékre gyakorolt hatás attól függetlenül bekövetkezhet, hogy a tokenekről végül kiderül-e, hogy értékpapírok, vagy sem. Ráadásul ez nagyon komoly és felkavaró lenne mind az említett tőzsdék, mind a tokenprojektek számára.

Cathie Wood értékesíti a Coinbase részvényeit a bennfentes kereskedési vádak miatt

A Coinbase kriptovaluta-tőzsde egyik legnagyobb részvényese hatalmas mennyiségű részvényt adott el egy SEC-vizsgálat hatására. Cathie Wood befektetési cége, az Ark Investment Management összesen több mint 1,4 millió Coinbase-részvényt adott el, ami a tőzsdén kereskedett alap (ETF) teljes eszközállományának 0,6%-át jelenti. A napi záróárfolyam alapján az eladott részvények értéke valamivel több mint 75 millió dollár volt.

Szeptemberig nincs stabilcoin számla az USA-ban

Az amerikai képviselőház törvényhozói állítólag elhalasztották a stabilcoin potenciális kockázatainak kezelését célzó törvényjavaslat megvitatásának határidejét. A Wall Street Journal értesülései szerint az ügyet ismerő személyek szerint a képviselőház tagjai valószínűleg szeptemberre halasztják a stabilcoin törvényjavaslatról szóló szavazást, miután nem tudták időben befejezni a tervezetet egy bizottsági ülésre. A törvénytervezet megoldatlan kérdései között állítólag a pénzérmék pénzügyminisztériumi visszatartására vonatkozó rendelkezések és a SEC aggályai szerepeltek.

Az IMF sötét felhőket sejtet a kripto számára

Az IMF „Borúsabb és bizonytalanabb” című júliusi frissített világgazdasági kilátásai a „vártnál magasabb inflációra” és a globális kibocsátás zsugorodására utalnak, mint a gyenge bejövő gazdasági növekedés indikátoraira. És ebben az értelemben a kriptoipar sajnos még mindig erősen kötődik a globális pénzügyi piachoz – a jelentés a kriptomedvapiacot a globális makrogazdasági hajtóerők egyikeként említi.

forrás

Kategóriák: Hírek