Ez a kriptovállalat legnagyobb negyedéves nettó vesztesége mióta 2021 áprilisában bevezették a Nasdaq tőzsdére.

A Coinbase 1,1 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el a második negyedévben a "gyors és vad" kripto visszaesés miatt

A Coinbase kriptotőzsdei óriáscég a kriptopiacok „gyors és heves” visszaesését nevezte meg a 2022-es második negyedévben elért elképesztő, 1,1 milliárd dolláros nettó veszteség okaként, amely a kereskedési volumen és a tranzakciós bevételek zuhanását is jelentette.

Ez már a második egymást követő veszteséges negyedév a kriptovállalat számára, és a legnagyobb veszteség a 2021. áprilisi tőzsdei bevezetés (Nasdaq) óta.

Az eredményeket, amelyek szintén elmaradtak az elemzői várakozásoktól, a Coinbase 2022 második negyedéves részvényesi levelében osztotta meg kedden, amely szerint:

A jelenlegi visszaesés gyorsan és vadul jött, és azt látjuk, hogy az ügyfelek viselkedése tükrözi a korábbi visszaeső piacok viselkedését.

A Coinbase szerint a második negyedév „kemény negyedév” volt, a kereskedési volumen 30%-kal esett, a tranzakciós bevételek pedig 35%-kal csökkentek sorozatban.

„Mindkét mérőszámot befolyásolta az ügyfelek és a piac aktivitásának eltolódása, amelyet makrogazdasági és kriptohiteles tényezők egyaránt befolyásoltak” – írták.

A tranzakciós bevételek csökkenése ellenére Michael Miller, a Morningstar részvényelemzője a Reutersnek adott nyilatkozatában elmondta, hogy bár „a Coinbase nem látott tömeges migrációt a platformjáról, a felhasználók egyre passzívabbak a kriptovaluta befektetések terén”.

A kriptotőzsde 802,6 millió dolláros bevételről számolt be, ami 45,1%-os csökkenés az előző negyedévhez képest, és elképesztő 153,1%-os visszaesés az előző évi negyedévhez képest. A nettó vesztesége, amely 1,1 milliárd dollárt tett ki, főként a második negyedévben az alacsonyabb kriptoeszköz-árak miatt bekövetkezett 446 millió dolláros nem készpénzes értékvesztés miatt alakult ki.

A Coinbase azonban azt írta, hogy a gazdasági visszaesés ellenére a vállalat mindent megtesz, hogy alkalmazkodjon az ingadozó piaci körülményekhez.

A költségek csökkentése és a haszonkulcsok javítása érdekében a Coinbase júniusban az alkalmazottak 18%-át elbocsátotta, és a termékfejlesztés terén is „szünet, fenntartás és prioritás” megközelítést alkalmazott:

Összességében eltart egy ideig, amíg az intézkedéseink pénzügyi hatása teljes mértékben érzékelhető lesz, de csökkentettük a Technológiai és fejlesztési, valamint az Általános és adminisztratív kiadásokra vonatkozó egész éves kiadási keretünket.

A prioritás alá helyezett termékek közé tartozik a Coinbase Retail App, a Coinbase Prime, a Staking, a Coinbase Cloud és más Web3 alkalmazások.

Miller azonban azt nyilatkozta, hogy a ” csökkentés nem valószínű, hogy helyreállítja a nyereségességet a jelenlegi bevételnövelési szinteken”.

A jövőbe tekintve a Coinbase azt mondja, arra számít, hogy a második negyedévben tapasztalt „puha kriptopiaci körülmények” 2022 harmadik negyedévében is folytatódnak. A vállalat közölte, hogy a teljes kereskedési volumen és az egy felhasználóra jutó átlagos tranzakciós bevétel további csökkenésére számít, bár elmondása szerint némi bevételnövekedést láthat az előfizetési és szolgáltatási díjakból.

A Coinbase részvényárfolyama 10,55%-ot esett kedden a második negyedéves eredmények közzétételét követően, és a cikk írásakor 87,68 dolláron áll.

forrás

Kategóriák: Hírek