Ez a második üzlet, amelyet a héten jelentett be a vállalat „jelentősen kedvezményes árra” hivatkozva.

A CleanSpark 33 millió dollárért vásárol bányászati berendezést Georgiában

A CleanSpark kriptobányászati cég pénteken bejelentette, hogy 33 millió dollárért megvásárolja a Mawson georgiai Sandersville-ben található Bitcoin-bányászati létesítményét. Az ügylet révén a CleanSpark hash-sebesség sebessége a következő hónapokban várhatóan 1,4 exahashes per másodperc (EH/s), a jövő év végére pedig 7,0 EH/s-ra nő.

A megállapodás részeként 6 468 utolsó generációs bányászati ASIC-et vásárolnak 9,5 millió dollárért, azaz 17 dollárért terahashenként. „Ezek a megvásárolt telephelyen már működő gépek a záráskor azonnal több mint 558 petahashes per másodperc (PH/s) számítási teljesítményt fognak hozzáadni” – magyarázza a vállalat.

A létesítményért és a bányászgépekért a CleanSpark legfeljebb 42,5 millió dollárt fizet, beleértve legfeljebb 11 millió dollárnyi CleanSpark-részvényt és 4,5 millió dollárnyi earn-out kötelezettségvállalást. A georgiai telephely 24 108 legújabb generációs bányászt tud ellátni, és a vállalat tervei szerint 2023-ra 70 000, 7,0 EH/s-nál többet termelő bányász kezelésére bővülhet.

A CleanSpark felgyorsította a konszolidációt a magas energiaköltségekkel jellemezhető medvepiacon. Csütörtökön a vállalat bejelentette, hogy 10 000 Bitmain Antminer S19j Pro egységre vonatkozó vásárlási megállapodást kötött a Cryptech Solutions-szel 28 millió dollárért.

Júliusban a CleanSpark bejelentette, hogy több mint 1000 Bitcoin-bányászgépet vásárolt a Whatsminer M30S cégtől „jelentősen kedvezményes áron”. Júniusban szintén vásárolt a bányászcég 1800 Antminer S19 XP rig-et.

A bikapiac idején a vállalat az infrastruktúra kiépítésére összpontosított, mielőtt hónapokkal előre megrendelte volna a berendezéseket. „Ez a stratégia pozicionált minket arra, hogy a földbeállított fúrótornyok vásárlását jelentősen alacsonyabb áron végezzük el, így csökkentve a tőke bevetése és a hashing közötti időt, felgyorsítva a befektetésünk megtérülését” – mondta Zach Bradford, a CleanSpark vezérigazgatója.

forrás

Kategóriák: Hírek