„Az USDC mint Ethereum eszköz csak egyetlen érvényes „verzióban” létezhet” – mondta a Circle csapata.

A Circle csak az Ethereum PoS lánc támogatását tervezi a Merge befejezése után

Kedden a Circle, az USD Coin (USDC) stabilcoin kibocsátója teljes támogatásáról biztosította az Ethereum proof-of-stake (PoS) blokkláncra való átállását a várva várt Merge frissítés után. A cég a Merge-et fontos mérföldkőnek tekinti az Ethereum ökoszisztéma skálázásában, ezt írja:

Az USDC az Ethereum DeFi innováció alapvető építőkövévé vált. Megkönnyítette az L2 megoldások elfogadását, és segített kiszélesíteni azon felhasználási esetek körét, amelyek ma már az Ethereum hatalmas képességcsomagjára támaszkodnak. Tisztában vagyunk a felelősségünkkel az Ethereum ökoszisztéma és az USDC-től függő vállalkozások, fejlesztők és végfelhasználók iránt, és szándékunkban áll helyesen cselekedni.

Jelenleg az USDC egyszerre a legnagyobb dollárfedezetű, Ethereumon kibocsátott stabilcoin és a legnagyobb ERC-20 eszköz is, a közzététel időpontjában több mint 45 milliárd dolláros piaci kapitalizációval, amely az ökoszisztémában található. Tartalékai auditáltak és olyan amerikai pénzintézeteknél vannak, mint a BlackRock.

Másokkal ellentétben a Circle folytatta, hogy nem számít semmilyen problémára, amikor az Ethereum blokklánc megkezdi az átállást, és kijelentette:

Nem számítunk fennakadásokra az USDC on-chain képességeiben, sem a teljesen automatizált kibocsátási és visszaváltási szolgáltatásainkban. A Circle tesztkörnyezete a Goerli Ethereum teszthálózatához kapcsolódik, és szorosan nyomon fogjuk követni, ahogy az a következő napokban összeolvad a Praterrel.

A vállalat egyre több olyan céggel együtt követi a példát, amelyek kezeskednek azért, hogy a beolvadás befejeztével áttérnek az Ethereum PoS blokkláncára. Egy nappal korábban a Chainlink közölte, hogy a frissítés után nem támogat semmilyen proof-of-work forkot. A frissítés közelsége miatt az Ethereum layer-2 megoldás Optimism tokenje több mint 300%-kal ugrott meg a Merge spekulációk miatt.

forrás

Kategóriák: Hírek