A nyilvánosságot felkérték, hogy tegyen észrevételeket azzal kapcsolatban, hogy a szabályozók a PF-formanyomtatvány javasolt módosításaiban a „kriptoeszköz” kifejezést használják-e a „digitális eszköz” helyett.

A CFTC és a SEC észrevételeket tesz a nagy fedezeti alapokra vonatkozó kriptojelentési szabályok módosítására irányuló javaslathoz

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) és a határidős árutőzsdei kereskedési bizottság (CFTC) észrevételeket kért egy olyan javaslattal kapcsolatban, amely előírná, hogy egyes fedezeti alapok nagy tanácsadóinak jelenteniük kell a kriptodevizák felé való kitettségüket.

A SEC és a CFTC a Federal Registerben szeptember 1-jén közzétett közös szabályjavaslatban 40 napos véleményezési időszakot állapított meg a legalább 500 millió dolláros magánalapok egyes befektetési tanácsadóinak bizalmas jelentési dokumentuma, a PF űrlap módosítására. A tervezet azt javasolta, hogy a minősített fedezeti alapok a kriptovalutáknak való kitettséget a ” készpénz és készpénz egyenértékű eszközök” helyett egy másik kategóriában jelentsenek, mivel a PR formanyomtatvány jelenlegi verziója nem említi kifejezetten a kriptovalutákat.

A nyilvánosság tagjai október 11-ig nyújthatják be észrevételeiket a javasolt módosításokkal kapcsolatban, amelyeket a két szabályozó hatóság először augusztus 10-én mutatott be. Akkor a SEC és a CFTC a fedezeti alapok ágazatának növekedésére hivatkozott a javasolt változtatás okaként, ami részben annak köszönhető, hogy a kripto befektetések egyre elterjedtebbé váltak a 2008-as pénzügyi válságot követő PF űrlap bevezetése óta.

A PF-formanyomtatvány javasolt módosításai között szerepelt a „digitális eszközök” meghatározása, ami potenciálisan megkövetelheti, hogy bizonyos fedezeti alapok a keretrendszertől függően „virtuális valutákba”, „érmékbe” vagy „tokenekbe” történő befektetéseken alapuló jövedelmekről számoljanak be. A nyilvánosságot felkérték, hogy tegyen észrevételeket azzal kapcsolatban, hogy a szabályozóknak a „digitális eszköz” helyett a „kriptoeszköz” kifejezést kellene-e használniuk.

„Ezeket a kifejezéseket szinonimának tekintjük” – áll a javaslatban. „Azért javasoljuk a kifejezést és a meghatározást, hogy összhangban legyen a SEC digitális eszközökről szóló közelmúltbeli nyilatkozatával, és úgy véljük, hogy ez a kifejezés és meghatározás következetes megértést biztosítana az általunk kezelni kívánt eszközök típusáról”.

A két szabályozó azt állította, hogy a javaslat végrehajtása esetén a befektetési tanácsadók részletesebb tájékoztatást adhatnának a stratégiákról és az egyes eszközökkel szembeni kitettségekről, ami lehetővé tenné a Pénzügyi Stabilitási Felügyeleti Tanács számára, hogy jobban felmérje a gazdaságot fenyegető potenciális kockázatokat. Az amerikai törvényhozók jelenleg is különböző jogalkotási megközelítéseket fontolgatnak, amelyek célja a SEC és a CFTC szerepének jobb meghatározása a kriptó szabályozásában.

forrás

Kategóriák: Hírek