„Az ügyfelek, akik tranzakciókat kötnek ezeknél a szervezeteknél, nem részesülhetnek az ügyfélvédelem, a garanciák és a védőkorlátok előnyeiből” – mondta Kristin Johnson, a CFTC biztosa.

A CFTC 34 kripto és forex céget jelöl, be nem jegyzett külföldi szervezetként

Az Egyesült Államok árutőzsdei határidős ügyletek kereskedelmével foglalkozó bizottsága, a CFTC, 34 nem regisztrált külföldi szervezetet vett fel a regisztrációs hiányosságok listájára, köztük legalább hat kriptovaluta-szolgáltatást nyújtó szervezetet.

A CFTC csütörtöki közleményében közölte, hogy bővítette azon cégek listáját, amelyeknek regisztrálniuk kell a CFTC-nél, ha olyan szolgáltatásokat nyújtanak, mint a bináris opciók, devizák vagy más termékek, például kriptovaluták kereskedelme. A Registration Deficient List, azaz a RED-lista bővítései közé tartozik a B.O TradeFinancials, a CryptoBO, a Bitpay Options, a CryptoSphereFX, a Direct Cryptos és a Prime Crypto FX.

2015 óta a CFTC 202 vállalatot helyezett a RED listára, figyelmeztetve az amerikai székhelyű befektetőket, hogy legyenek óvatosak, „ha olyan termékekben vagy piacokon kívánnak részesedést szerezni, amelyekkel kapcsolatban történelmileg nagyszámú csalással kapcsolatos panasz érkezett”. A csütörtökön hozzáadott kripto cégekhez kapcsolódó weboldalak némelyike a közzététel időpontjában még nem volt elérhető.

„Mivel ezek a cégek nincsenek bejegyezve a CFTC-nél, az ezekkel a szervezetekkel tranzakciókat bonyolító ügyfelek nem részesülhetnek a CFTC által régóta elfogadott és a piacok felügyeletébe mélyen beágyazott ügyfélvédelem, biztosítékok és védőkorlátok előnyeiben” – mondta Kristin Johnson, a CFTC megbízottja. „A be nem jegyzett szervezetekkel folytatott ügyletek, különösen olyanokkal, amelyek ilyen felügyelet nélkül és határainkon túl működnek, jelentős és ijesztő veszélyeknek tehetik ki az amerikai ügyfeleket.”

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet mellett a CFTC egyike azon kevés amerikai kormányzati szervnek, amely felhatalmazással rendelkezik arra, hogy végrehajtási intézkedéseket hozzon a kripto cégeket érintő ügyekben. A digitális eszközökre vonatkozó egyértelmű szabályozás hiánya miatt azonban számos iparági szakértő aggodalmának adott hangot az Egyesült Államokban való működéshez szükséges szabályozás hiányos jellege miatt. Júniusban a törvényhozók törvényjavaslatot terjesztettek elő, amelynek célja annak kezelése, hogy a SEC és a CFTC hogyan kezelhetné a digitális eszközök területén a különböző feladatokat.

Kategóriák: Hírek