Az egyik Twitter-felhasználó azt állította, hogy „háborúban állnak” a shortolókkal, miközben másokat arra bátorított, hogy több tartalmat posztoljanak a short squeeze-ről.

A Celsius közösségi rally egy újabb short squeeze kísérletet hajt végre

A Celsius (CEL) közössége ismét összefogott a Twitteren, hogy harcoljon a kedvenc kriptotokenje elleni short pozíciók ellen, annak ellenére, hogy a tőzsde több kihívással is szembesült, beleértve a csődöt és a cég vezérigazgatójának az Egyesült Államokból való meneküléséről szóló pletykákat.

A #CelShortSqueeze hashtaggel ellátott tweetek ezrei jelentek meg a közösségi médiaplatformon, hirdetve a CEL-re vonatkozó vételi pozícióikat, miközben másokat is arra bátorítottak, hogy tegyék ugyanezt, és tegyenek még több tartalmat a short squeeze-ről. A Twitter felhasználó Logantheinvestor szerint a közösség „háborúban áll a shortolókkal”. Egy másik felhasználó ezt írta:

A shortolás olyan stratégia, amely lehetővé teszi a befektetők számára, hogy egy token vagy egy részvény csökkenésén keressenek. Ez a részvények kölcsönvételét és azonnali eladását jelenti, hogy később alacsonyabb áron vásárolják vissza. Másrészt a short squeeze akkor történik, amikor az ellenérdekelt befektetők tömegesen elkezdenek vásárolni egy shortolt eszközt, és ahelyett, hogy az árak esnének, felfelé pumpálják, ami a shortolók veszteségéhez vezet.

Nem ez az első alkalom, hogy a Celsius közösség megpróbál short squeeze-t végrehajtani a CEL-en. Még júniusban a magukat „Celsiusosoknak” nevező közösségi tagok egy nem hivatalos helyreállítási tervet főztek ki, hogy a token árfolyamának felfelé hajtásával kényszerítsék a CEL shortosokat a pozícióik felszámolására.

Júliusban a Celsius vállalat arról tájékoztatta felhasználóit, hogy benyújtotta a 11. fejezet szerinti átszervezés iránti kérelmét, amelyet csődbejelentésként is értelmeznek. Ezt követte a cég hírhedt likviditási válsága, amikor a felhasználók nem tudták kivenni a pénzüket a platformról.

A csődbejelentést követően a cég ügyvédei azzal érveltek, hogy az 1,7 millió regisztrált felhasználó lemondott a digitális vagyonukhoz fűződő jogairól. A Celsius állításait összefoglalva David Silver ügyvéd kifejtette, hogy a kereső- és kölcsönszámlákon elhelyezett kriptók esetében a felhasználóknak nem szabad sajátjuknak tekinteniük az eszközöket.

forrás

Kategóriák: Hírek