Bár az engedély jelenleg nem szükséges az ausztrál kriptotársaságok számára, a BTC Markets azt mondja, hogy felkészíti a tőzsdét a közelgő szabályozásra.

A BTC Markets az első olyan ausztrál kripto cég, amely pénzügyi szolgáltatási engedélyt kap

Az ausztrál székhelyű BTC Markets kriptopénz tőzsde az első kriptotőzsdei cég az országban, amely pénzügyi szolgáltatási engedélyt kapott.

Az engedélyt az ország pénzügyi szabályozó hatósága, az Australian Securities and Investments Commission (ASIC) adta ki a BTC Markets testvérvállalata, a BTCM Payments számára.

Az ausztrál pénzügyi szolgáltatási (AFS) engedély lehetővé teszi, hogy a jogosult tanácsadást nyújtson, pénzügyi termékkel kereskedjen és piacot építsen ki. Emellett – egyéb kedvezmények mellett – lehetővé teszi letétkezelési vagy letéti szolgáltatások nyújtását is.

Míg a kripto- és digitális eszközökkel foglalkozó cégeknek az országban a szabályozás hiánya miatt nincs szükségük AFS engedélyre a szolgáltatások nyújtásához, a BTC Markets szerint a lépés lehetővé teszi, hogy jobban áthidalja a hagyományos pénzügyek és a kripto közötti szakadékot, miközben új termékeket kínál ügyfeleinek.

Ezzel véget ér a cég közel kétéves várakozása az AFS-engedélyre, amelyet 2020 augusztusában jegyeztek be.

A BTC Markets rendelkezik a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) tanúsításával az információbiztonsági menedzsment tekintetében, és az ország kriptoipari szervezete, a Blockchain Australia is tanúsítja.

Catherine Bowler, a BTC Markets vezérigazgatója elmondta, hogy az engedély felkészíti tőzsdei vállalkozását a szerinte közelgő szabályozásra, és kiegészíti a System and Organization Controls (SOC) 2 minősítés megszerzésében elért eredményeket.

A BTC Markets a CoinGecko szerint 4,7 millió dolláros napi forgalmával az ausztrál kriptoipar egyik kulcsszereplőjévé vált.

Februárban a tőzsde megállapodást kötött a SelfWealth tőzsdei kereskedési platformmal, hogy június 30-tól a SelfWealth felhasználói számára hozzáférést biztosít a Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Ripple (XRP), Chainlink (LINK) és Uniswap (UNI) kereskedéséhez.

Más tőzsdék is követték a példát. A hónap elején az ausztrál Swyftx kriptotőzsde 1,5 milliárd dolláros fúziós megállapodást kötött a Superhero online tőzsdei befektetési platformmal.

Kategóriák: Hírek