A lépés egy héttel a Coinbase-szel való partnerség után történt, hogy az intézményi ügyfeleknek kriptokereskedési hozzáférést biztosítson.

A BlackRock bejelenti egy új privát Bitcoin-alapkezelő elindítását

Egy csütörtökön közzétett blogbejegyzés szerint a BlackRock – a világ legnagyobb vagyonkezelője, amely több mint 10 ezer milliárd dollár összvagyont felügyel – új privát Bitcoin (BTC) befektetési alapot indított. Az alap kizárólag amerikai intézményi befektetők számára elérhető, és a Bitcoin teljesítményét kívánja követni, levonva a vagyonkezelő költségeit és kötelezettségeit. A BlackRock a döntés indoklásában elmondta:

A digitális eszközök piacán tapasztalható meredek visszaesés ellenére egyes intézményi ügyfelek részéről továbbra is jelentős érdeklődést tapasztalunk az iránt, hogy technológiánk és termékképességeink segítségével hogyan lehet hatékonyan és költséghatékonyan hozzáférni ezekhez az eszközökhöz. A Bitcoin a legrégebbi, legnagyobb és leglikvidebb digitális eszköz, és jelenleg az ügyfeleink elsődleges érdeklődési körébe tartozik a digitális eszközök terén.

Azoknak a magánbefektetési alapoknak, amelyek nem toboroznak lakossági befektetőket, nem kell regisztrálniuk magukat az Egyesült Államok szabályozó hatóságainál. Mások azonban, mint például a Grayscale Bitcoin Trust, a tőzsdén kívüli piacokon mégis nyilvánosan kereskedhetővé válhatnak – bár nem az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet által regisztráltak -.

A stabilcoinokat nem számítva a Bitcoin tartja fenn az iparág piaci kapitalizációjának közel 50%-át. Ami a blokklánc energiafelhasználását illeti, a BlackRock elmondta, hogy bátorítják az olyan szervezetek, mint az RMI és az Energy Web, amelyek olyan programokat dolgoznak ki, amelyek nagyobb átláthatóságot biztosítanak a fenntartható energiafelhasználásnak a Bitcoin-bányászatban.

A múlt héten a BlackRock partnerségre lépett a Coinbase kriptopénz-tőzsdével, hogy ügyfelei számára közvetlen értékelést nyújtson a kriptókról, kezdve a Bitcoinnal. A BlackRock intézményi befektetéskezelési platformjának, az Aladdinnak a felhasználói a Coinbase Prime-ra való feliratkozással kriptokereskedési, letétkezelési, prime brokerage és jelentési lehetőségeket kapnak. Tágabb szinten a BlackRock közölte, hogy a digitális eszközök négy területén – az engedélyezett blokkláncok, a stabilcoinok, a kriptoeszközök és a tokenizáció – és a hozzájuk kapcsolódó ökoszisztémákban végez kutatásokat.

forrás

Kategóriák: Hírek