A tőzsde mostantól lehetővé teszi a kripto befektetők számára a hozzáférést a hagyományos befektetésekhez, úgymint a természeti erőforrásokhoz tartozó nyersanyagokhoz, például a nemesfémekhez.

A Bitpanda célja, hogy a kripto befektetőket a TradFi felé csábítsa az árucikkek hozzáadásával

A bécsi székhelyű fintech unikornis, a Bitpanda a hagyományos pénzügyek (TradFi) módszereihez nyúl vissza a tőzsdei platformján található új ajánlatok révén.

Azáltal, hogy a Bitpanda az elérhető befektetési lehetőségek listáját árucikkekkel egészíti ki, célja, hogy a felhasználók számára lehetővé tegye a hagyományosabb eszközök, például az olaj, a földgáz és a búza rövid távú áringadozásainak kihasználását.

Eric Demuth, a Bitpanda vezérigazgatója a Cointelegraphnak elmondta, hogy a befektetői kereslet miatt a TradFi és a decentralizált pénzügyek (DeFi) közötti határvonal évről évre egyre inkább elmosódik:

Az emberek azt akarják, hogy több eszközosztállyal egyszerűen, biztonságosan és kényelmesen kereskedhessenek, és a TradFi felzárkózik ehhez az elképzeléshez.

Mindkét pénzügyi területen vannak tanulságai a tekintetben, hogy mi a legelőnyösebb a fogyasztók számára. A TradFi a hozzáférhetőség tekintetében a DeFitől veszi át a tapasztalatokat, míg a DeFi a kockázatcsökkentés tekintetében a hagyományos pénzügyi mechanizmusoktól tanulhat:

A TradFi a hozzáférhetőség kiterjesztésére összpontosított, és ez a konvergencia motorja. Még mindig van mit tenni, mielőtt a fintechek által kínált használhatóság és hozzáférhetőség azonos szintjét elérhetnénk.

Mivel a becslések szerint idénre több mint 300 millió kriptohasználóról van szó, a hagyományos és a DeFi kereskedők valószínűleg valamilyen középút felé tartanak.

Mivel a nagy intézmények világszerte rákaptak a kripto befektetésekre, a kereskedési lehetőségek megnyitása az olyan eszközökre, mint az árucikkek egy digitális eszköztőzsdén, szintén kapuként szolgálhat a kripto befektetők számára a hagyományos eszközökhöz:

A kripto befektetők általában sokat foglalkoznak a forgalomképes piacokkal. Emellett értékelik az olyan platformok által kínált egyszerűséget, amelyek lehetővé teszik számukra a gyors és egyszerű befektetéseket több eszközosztályba.

Demuth szerint, ha a platformok a kriptokereskedés hozzáférhetőségét és egyszerűségét kínálják, és a TradFi eszközeit is tartalmazó listákkal bővülnek a beruházási lehetőségeik kiszélesednek

Bár azt is hangsúlyozta, hogy ilyen esetekben hangsúlyt kell fektetni az egyes eszközök előnyeinek és hátrányainak oktatására a pénzügyi világban elfoglalt helyük keretein belül.

forrás

Kategóriák: Hírek