A Bitcoin-bányászok rendkívül nehezen tudják folytatni a működésüket, mivel a termelési költségek meghaladták a nyereséget.

A Bitcoin bányászok eladták a teljes májusi termésüket

A kriptopénzek piaca június első hetében eladási szakaszba lépett, a piac egészére kiterjedő irányt vett, és a kriptopénzek többsége 4 éves mélypontra esett.

A romló piaci körülmények a Bitcoin (BTC) bányászatának jövedelmezőségét is kedvezőtlenül érintették, ami arra kényszerítette a bányászokat, hogy felszámolják BTC-állományaikat.

Az Arcane research új adatai azt mutatják, hogy a nyilvános Bitcoin-bányász cégek májusban BTC-termelésük 100%-át értékesítették, szemben a korábban szokásos 20-40%-kal.

2022 első négy hónapjában a nyilvános BTC bányászcégek a bányászott termelésük 30%-át adták el, ami májusban a háromszorosára nőtt, és júniusban várhatóan még tovább emelkedik.

a nyilvános Bitcoin-bányász cégek májusban BTC-termelésük 100%-át értékesítették, szemben a korábban szokásos 20-40%-kal.

Bár a nyilvános BTC-bányászok csak a teljes hálózati hashrate 20%-át teszik ki, viselkedésük gyakran tükrözi a magánbányászok hozzáállását is.

A bányászok együttesen 800.000 BTC-t birtokolnak, így ők az egyik legnagyobb bálna a piacon. Ebből a nyilvános bányászok 46 000 BTC-t birtokolnak, és az eladási hullámuk tovább nyomhatja az árat lefelé.

Az állapot júniusban csak romlott, a Bitcoin árfolyama a 2017-es 20 000 dolláros csúcs alá esett, és új 4 éves mélypontra, 17 783 dollárra zuhant. A bányászok által a tőzsdékre küldött BTC mennyiségét mutató mérőszám (Miner’s to exchange flow) júniusban új csúcsot ért el, 2021 januárja óta nem látott szintet elérve.

Ahogy arról a Cointelegraph korábban beszámolt, a BTC miner’s to exchange flow arány új 7 hónapos csúcsot ért el, amikor a BTC ára 21 000 dollár alá zuhant. A BTC árfolyamának csökkenése sok bányászgépet is veszteségessé tett, ami arra kényszerítette a bányászokat, hogy elhagyják a kriptopiacot.

 a BTC miner's to exchange flow arány új 7 hónapos csúcsot ért el, amikor a BTC ára 21 000 dollár alá zuhant.

A Bitcoin hash ár egy bányászati mérőszám, amely a bányászok bevételét jelenti terahash alapon. Ez a bányászok által minden egyes terahash-számítás után kapott napi jutalmak átlagos értéke – fiat valutában – (USD/TH/s naponta), amely új, 1,5 éves mélypontra esett.

A Bitcoin hash ár egy bányászati mérőszám, amely a bányászok bevételét jelenti terahash alapon

A Bitcoin Hash Ribbon, egy olyan mutató, amely megpróbálja azonosítani azokat az időszakokat, amikor a BTC bányászok bajban vannak és kapitulálhatnak, áthaladt, ami azt jelzi, hogy sok bányász a nyereségesség hiánya miatt kikapcsolja a gépét.

A Bitcoin Hash Ribbon, egy olyan mutató, amely megpróbálja azonosítani azokat az időszakokat, amikor a BTC bányászok bajban vannak és kapitulálhatnak

A BTC árcsökkenése és a bányászok válsága idején sokan úgy vélik, hogy ez egy erős árfolyam-alsó jele is, különösen, ha a bányászok kezdik feladni.

A BTC ismét 21.000 dollár alá zuhant, és a sajtótájékoztató idején éppen 20.000 dollár felett mozgott, ami 6%-os csökkenést jelentett az elmúlt 24 órában.

Kategóriák: Hírek