A Solana-fiaskó folyamatban lévő vizsgálatával párhuzamosan CZ figyelmeztette a befektetőket „egy aktív biztonsági incidensre a Solana-n”, amely több mint 7000 pénztárcából szivattyúzta le a SOL és USDC pénzeszközöket.

A Binance, KuCoin, OKX vezérigazgatói a Solana FUD vihar közepette biztonságot nyújtanak

Mivel a Solana szerdán a címlapokra került azzal, hogy meghackelték, neves kriptovezérigazgatók – köztük a Binance vezetője, Changpeng „CZ” Zhao, Johnny Lyu a KuCoin és Jay Hao az OKX részéről – azt javasolták, hogy a Solana (SOL) befektetők azonnali biztonsági intézkedésként helyezzék át állományukat a saját tőzsdéjükre.

Számos blokklánc nyomozó és kripto befektető felhívta a figyelmet egy állítólagos, széles körben elterjedt privát kulcs kompromittálódásra, amely lehetővé tette a támadók számára, hogy ellopják a natív SOL tokeneket és a Solana-kompatibilis SPL tokeneket, mint például az USD Coin (USDC) a Phantom és Slope tárcákból. A támadás valódi forrása azonban továbbra is rejtély marad, mivel minden fél, beleértve a Solana és a Phantom is, tagadta az esetleges hibákat a saját részéről. A Phantom hivatalos álláspontját az ügyben megosztotta a Cointelegraph:

Szorosan együttműködünk más csapatokkal, hogy a Solana ökoszisztémában jelentkező sebezhetőség végére járjunk. Jelenleg a csapat nem hiszi, hogy ez egy Phantom-specifikus probléma.

A Solana-fiaskó folyamatban lévő vizsgálataival párhuzamosan CZ figyelmeztette a befektetőket „egy aktív biztonsági incidensre a Solana-n”, amely több mint 7000 pénztárcából SOL és USD Coin (USDC) pénzeszközöket szivattyúzott ki. A nem feltört befektetőknek azt ajánlotta, hogy a vagyonukat egy hideg pénztárcába vagy a Binance-re helyezzék át.

Lyu hasonló biztosítékot adott a KuCoin-felhasználóknak, mivel megerősítette, hogy az összes SOL-eszközre nem gyakorolt hatást a hack; amint mondta:

Szoros kapcsolatban állunk a Solana csapatával, és a kérésnek megfelelően blokkoltuk a gyanús címeket.

Hao azonban megismételte CZ ajánlását, mivel azt tanácsolta a befektetőknek, hogy a hack elleni védelem érdekében helyezzék át eszközeiket az OKX-be.

Tekintettel a hacker potenciáljának és hatókörének bizonytalanságára, más kriptotőzsdék, mint például a Bybit, proaktívan felfüggesztették a Solana blokkláncon lévő összes befizetést és eszközkivonást.

Egy rosszindulatú kormányzati javaslatot elfogadó hack 6,1 millió dollár értékű token átutalását eredményezte, a hacker pedig 1 millió dollárt zsákmányolt.

A Cointelegraphnak nyilatkozó Audius társalapítója és vezérigazgatója, Roneil Rumburg tisztázta, hogy a közösség egyetlen tagja sem vett részt a rosszindulatú javaslat elfogadásában:

Ez egy exploit volt – nem egy törvényes úton javasolt vagy átadott javaslat – csak történetesen a kormányzati rendszert használta a támadás belépési pontjaként.

A blokkláncot vizsgáló Peckshield később az Audius tárolási elrendezésének ellentmondásaira szűkítette le a hibát.

forrás

Kategóriák: Hírek