Egy független vizsgálat alapján a Binance biztonsági csapata két gyanúsítottat azonosított, akik felelősek lehetnek a KyberSwapon elkövetett 265 000 dollár virtuális rablás megszervezéséért.

A Binance azonosítja a KyberSwap hack gyanúsítottjait, és bevonja a bűnüldöző hatóságokat is

A KyberSwap decentralizált kriptotőzsdén történt 265 000 dolláros hackelés kivizsgálásában a Binance kriptotőzsde két lehetséges gyanúsítottat talált, akik felelősnek tűnnek a támadásért.

Csütörtökön a Kyber Network áldozatul esett egy frontend exploitnak, ami lehetővé tette a támadónak, hogy 265 000 dollár értékben szerezzen meg felhasználói pénzeket a KyberSwapról. Amíg a nyomozás folyamatban volt, a KyberSwap 10%-os – nagyjából 40 000 dolláros – jutalmat ajánlott fel a hackernek a helyzet orvoslásának eszközeként.

Ezzel párhuzamosan egy független vizsgálat alapján a Binance biztonsági csapata két gyanúsítottat azonosított, akik felelősek lehetnek a virtuális rablás lebonyolításáért. A Binance vezérigazgatója, Changpeng „CZ” Zhao megerősítette, hogy az információkat elküldték a Kyber csapatának.

A Binance is megkezdte az együttműködést a bűnüldöző szervekkel, hogy mindkét oldalról folytassák a hackerek sarokba szorítását.

Mivel a kereskedési volumen tekintetében a legnagyobb kriptotőzsde, a Binance proaktív és önzetlen erőfeszítése, hogy segítsen a más ökoszisztémákból érkező befektetőknek, nem maradt észrevétlen, ahogy arra a közösség egyik tagja rámutatott:

A Binance most a nagy testvér szerepét játssza a kriptotérben. A Binance a platformja biztosításán túl az egész kriptoökoszisztéma biztosítására törekedett

Ha a Binance vizsgálata helytálló, akkor a KyberSwap befektetői egy ritka, közösség által irányított hack visszavételének lehetnek szemtanúi.

CZ nemrég visszavágott a pletykáknak és a hamis állításoknak, miszerint a Binance egy kínai székhelyű „bűnöző szervezet”, amely „titokban a kínai kormány zsebében [van]”.

Miközben magyarázta a kínai vállalkozókkal és kollégákkal való hosszú távú kapcsolatait, hozzátette:

A Binance legnagyobb kihívása ma az, hogy minket (és minden más offshore tőzsdét) bűnöző szervezetnek minősítettek Kínában. Ugyanakkor a nyugati ellenzékünk hajlik arra, hogy „kínai cégként” tüntessen fel minket

CZ megerősítette, hogy a Binance soha nem volt jogilag bejegyezve Kínában, és kulturálisan sem működött soha kínai cégként.

forrás

Kategóriák: Hírek