A Binance Australia által kiszolgáltatott felhasználóként megjelölt emberek általános típusa az idősek, a távoli területeken élők vagy a fogyatékkal élők.

A Binance Aus növeli a kiszolgáltatott felhasználók védelmét szolgáló intézkedéseket, állítja a vezérigazgató

A Binance Australia szigorítja az új felhasználók belépési folyamatát a pénzügyi kriptobűnözés által leginkább veszélyeztetett felhasználók védelmének érdekében.

Az új intézkedéseket a Binance Australia hétfőn közzétett júniusi negyedéves gazdasági, társadalmi és kormányzási (ESG) jelentésében szerepelt, amely szerint a tőzsde egy „szigorú és felhasználóbarát bekapcsolódási gyakorlaton” dolgozik, amely a pénzügyi bűnözés szempontjából kiemelt csoportokat célozza meg.

A Cointelegraphnak nyilatkozva Leigh Travers, a Binance Aus vezérigazgatója és Zachary Lu, a tőzsde pénzügyi bűnözéssel, kockázattal és megfelelőséggel foglalkozó részlegének munkatársa megjegyezte, hogy a vállalat aktívan dolgozik a „sebezhető felhasználók” védelmének lehetőségein, ami a regisztrációs folyamattal kezdődik.

„A pénzügyi bűnözés kockázatkezelésének egészét tekintve tényleg a végponttól a végpontig és az egész életpálya szempontjából is vizsgáljuk” – nyilatkozta Lu:

Három fő területet vizsgálunk: a belépést, a folyamatosságot és az életciklus végét [azt az időpontot, amikor valakit átvernek].

Lu felvázolta, hogy a Binance által kiszolgáltatott felhasználóként megjelölt általános típusok az idősek, a távoli területeken élők vagy a fogyatékkal élők. Hozzátette, hogy ezek a következtetések a pénzügyi bűnözésre összpontosító különböző kormányzati és kutatási ügynökségekkel való együttműködés eredményeként születtek.

A duó hangsúlyozta, hogy a vállalat különös figyelmet fordít a befektetési csalásokra, amelyek során a bűnözők túlzott hozamot ígérnek a befektetésekből, hogy rászedjék az embereket arra, hogy pénzt küldjenek nekik.

Ez a fajta átverés már több millió dollárnyi kriptopénzbe került az ausztráloknak, a Scamwatch egy friss jelentése szerint 2021 első felében 25 millió dollárt veszítettek hamis befektetési rendszerek miatt.

500 különböző csalás létezik, de a befektetési csalások mindig a csúcson vannak. Szóval ez nem kizárólag a kripto csalásokra vonatkozik, hogy őszinte legyek, de a befektetési csalások összességében hosszú-hosszú ideje az első helyen állnak .

– jegyezte meg Lu

Annak érdekében, hogy megállapítsák egy új felhasználó kriptotudásának mértékét, és megállapítsák, hogy egy rossz szereplő vezette-e őket hamis ürüggyel történő regisztrációra, a cég nemrég bevezetett egy Know Your Customer- (KYC) fókuszú kvízt, amely lehetővé teszi, hogy jelezzék a potenciálisan gyanús tevékenységeket:

Tehát az ottani adatokat tekintve csak nemrég vezették be. Szóval még nem áll rendelkezésünkre elemzés arról, hogy ez mennyire fogja megállítani ezt a folyamatot. De ez a felhasználói csoport többszörösen nagyobb valószínűséggel esett áldozatul az ilyen típusú csalásoknak.

Ráadásul Travers szerint a ” kiszolgáltatott” felhasználók nagy része általában a regisztráció utáni „első hét napban” esik áldozatul az átveréseknek.

Szeptember 1-től a Binance Australia szigorúbb azonosítási követelményeket fog beépíteni a felhasználók belépési folyamatának részeként. Ennek értelmében a cég megköveteli, hogy az új felhasználók a regisztrációkor a jogosítványuk fényképét és annak kártyaszámát adják meg, szemben azzal, hogy korábban nem volt szükség a kártyaszámra”.

Ezt azért vezetik be, hogy a Binance a belépési folyamat részeként azonnal ellenőrizni tudja a személyazonosító okmányok jogszerűségét, azonosítani tudja a kiszolgáltatott felhasználót, valamint segít jelezni, ha valaki esetleg lopott azonosítóval jelentkezik be.

forrás

Kategóriák: Hírek