A CeFi fertőzés nyomán elapadó likviditás miatt a hitelfelvevők a decentralizált finanszírozás felé fordulnak hiteligényeik kielégítésére.

40 millió dolláros hitelezési poolt indít a Maven 11 a Maple-on, mivel a hitelfelvevők a DeFi felé fordulnak

A hollandiai székhelyű Maven 11 kripto befektetési cég elindította harmadik hitelezési poolját a Maple Finance-on, így a hitelfelvevők likviditáshoz juthatnak a medvepiac közepette.

Az intézményi hitelezők által finanszírozott 40 millió dolláros poolt többek között a Wintermute, az Auros és a Flow Traders kereskedőcégek fogják felhasználni – jelentette be a héten a Maven 11. Az új pool „kifejezetten a hozamlehetőségeket kereső intézmények számára készült” – közölte a vállalat.

A Maple, egy decentralizált pénzügyi hitelplatform, a vezető központosított pénzügyi (CeFi) vállalatok, például a Celsius összeomlása által hagyott űrt tölti be. A Terra (Luna) – mostanra Terra Classic (LUNC) névre átkeresztelt – Terra összeomlása és az ebből eredő fertőzési hatások miatt a hitelfelvevők a DeFi-n belül kerestek új hitellehetőségeket.

A Maple Finance 2021-es indulása óta állítása szerint több mint 1,5 milliárd dollárnyi összesített hitelt bocsátott ki, a teljes betétállomány pedig a cikk írásakor meghaladta a 635 millió dollárt. A protokoll jelenleg több mint 58 millió dollár összértékben zárolt, azaz TVL-lel ( teljes zárolt érték) rendelkezik a DefiLlama szerint. A TVL túlnyomó többsége az Ethereumból származik, bár a Maple idén áprilisban a Solana felé is terjeszkedett.

A Maven 11 sikeres kockázati üzletágat működtet, amely 2021-ben 160 millió dollár összesített finanszírozást gyűjtött össze a DeFi és Web3 iparágak feltörekvő projektjeinek támogatására.

A kriptoipar egyes prominens szereplői úgy vélik, hogy a DeFi tömeges elterjedését az intézmények fogják segíteni. A szerdai torontói Blockchain Futurist konferencián a Ripple Labs vezetője, Boris Alergant azt mondta, hogy a DeFi iparágnak még meg kell alkotnia a következő „gyilkos alkalmazást”, hogy a tömegeket megszólítsa. Az intézmények fontos szerepet fognak játszani azáltal, hogy kitettséget kínálnak a DeFi szolgáltatásoknak.

Szerkesztői megjegyzés: A hitelezési pool összege a korábban közölt 30 millió dollárról 40 millió dollárra frissült.

forrás

Kategóriák: Hírek