Az NFT elemzője, OKhotshot figyelmeztet, hogy nincsenek megbízható, stabil befektetések az NFT területén, és a legtöbb befektető pénzt fog veszíteni a piacon való befektetéssel.

18 "kényelmetlen" igazság a nonfungible tokenekről

A „nonfungible token” (NFT) elemző és a blockchain detektív OKHotshot” kiemelte a 18 ” legkellemetlenebb igazságot” az NFT iparágról.

Egy hosszú, 20 részből álló szálban, amelyet 45 000 követőjének küldött szombaton a Twitteren, az OKHotshot számos, az NFT-ipart jelenleg sújtó problémát leplezett le, beleértve a felelőtlen hírességek jóváhagyását, a hackelést és azokat a projekteket, amelyek szinte mindig kudarcra vannak ítélve.

Az elemző a Twitteren @NFTheder néven működő, NFT-ellenőrzésekre és Discord-biztonságra szakosodott főállású on-chain elemzőként szerzett nevet az iparágban.

A legtöbb NFT befektető pénzt fog veszíteni

Az NFT-elemző által megosztott egyik legkijózanítóbb „kényelmetlen igazság” az, hogy a legtöbb ember pénzt fog veszíteni az NFT-kbe fektetve.

OKHotshot szerint „nincsenek megbízható, stabil befektetések az NFT-k terén”, és arra figyelmeztetett, hogy ha egy befektető meghallja a „blue chip NFT” kifejezést, akkor „fusson el”. Figyelmeztetett arra is, hogy a „gyémántosztogatás” nem a legjobb módja a pénzkeresésnek, ehelyett a befektetőknek a nyereséget kellene megragadniuk, amikor csak tehetik.

NEM sikerül mindannyiunknak. A legtöbb NFT kereskedő veszteséges kereskedelmet folytat.

OKHotshot

Korábban a Cointelegraph beszámolt egy felmérésről, amely szerint míg a válaszadók 64,3%-a azt mondta, hogy azért vásárolt NFT-ket, hogy pénzt keressen, 58,3% állította, hogy pénzt veszített az NFT utazása révén.

Az elemző azt tanácsolta, hogy aki érdeklődik az NFT-k iránt, annak a bejelentések híre előtt kell járnia, mert „mire egy új projektről a twitteren hallasz, már elkéstél”.

Arra is figyelmeztetett, hogy a volumen és a likviditás gyakran fontosabb mérőszámok, mint a padlóárfolyam, és az idő értékesebb, mint bármely eszköz, ezért az előre tervezés elengedhetetlen.

„Ha nincsenek vevők, nem lehet nyereséget realizálni” .

– tette hozzá

Az NFT-projektek többsége kudarcot vall

Az NFT elemzője arra is figyelmeztet mindenkit, hogy aki korán szeretne beszállni egy adott NFT projektbe, az gyakran nem tudja a tokeneket a kibocsátási ár felett tartani, hozzátéve azt is, hogy „a származtatott termékek ritkán teljesítenek jobban, mint az eredeti NFT gyűjtemények”.

A Pixelmon NFT-projekt idén márciusban heves vitát váltott ki, miután felfedte a várva várt projekt végleges művészeti alkotásait – amelyek minősége messze elmaradt a várakozásoktól.

A projekt nagyjából 70 millió dollárt gyűjtött össze, és minden egyes NFT-t 3 Ether (ETH) értékben állítottak ki. Az OpenSea NFT piactéren azonban a padlóár mindössze 0,26 ETH-ra zuhant, ami a cikk írásakor nagyjából 370 dollárt ér.

A Phantabear, egy másik NFT projekt eredetileg 6,36 ETH-ért készült, és rekordmennyiségű kereskedést bonyolított le az OpenSea piactéren, amikor januárban megjelent, de azóta szintén nagyot esett az értéke, a padlóár mindössze 0,32 ETH, azaz 463 dollár a cikk írásakor.

A Nansen blokkláncelemző cég márciusi tanulmánya szerint a legtöbb NFT-gyűjtemény vagy nem hoz pénzt, vagy végül kevesebbet hoz, mint amennyibe a létrehozása került.

A hírességek és az influencerek tanácstalanok

A megosztott „kellemetlen igazságok” közül több is lesújtó a hírességekre és az influencerekre.

Az OKHotshot szerint a híres influencerek bármit is állítanak vagy sugallnak a közösségi médián keresztül, annak ellenére, a „hírességek NFT-projektjei köztudottan rossz befektetések”

Azt is hozzátette, hogy „a Web2 marketing rendkívül hatástalan az NFT-piacon”.

A Cointelegraph nemrégiben számolt be arról, hogy egy fogyasztóvédelmi csoport közel 20 hírességnek küldött figyelmeztető levelet az NFT-k árusításában játszott szerepük miatt.

Az OKHotshot utolsó pontjai azt a gondolatot járják körül, hogy a legtöbb NFT-nek nincs belső értéke. Az elemző arra figyelmeztetett, hogy az értékesítési feltételek nélküli az NFT-projektek nem érnek semmit, és hogy az NFT nyújtotta előnyök nem jutnak el a későbbi vásárlókhoz, hacsak a feltételekben nem szerepelnek.

Az értékesítési feltételek nélküli NFT-projektek egy token-azonosítót adnak el Önnek egy hiperlinkkel egy láncon kívüli eszközre. A feltételek hiányában semmi sem definiált. Nem lehetsz tulajdonosa egy hiperlinknek, így minden valószínűség szerint nem vásároltál semmit.

Ennek ellenére úgy véli, hogy az NFT-k árát továbbra is a hype és a piaci spekuláció irányítja, megjegyezve, hogy a hozzáértő befektetők „ezt az előnyükre használhatják”.

forrás

Kategóriák: Hírek