A Wall Street Journal munkatársai, Jean Eaglesham és Vicky Ge Huang szerint az ilyen ” vékony saját tőkepárna” zűrzavart okozhat a piacon, ha a Tether kötelezettségei meghaladják az eszközeit.

0,3%-os csökkenés az eszközökben "technikailag fizetésképtelenné teheti a Tether-t:" WSJ

A Wall Street Journal (WSJ) egyik cikke azt állítja, hogy a Tether mérlege olyan helyzetben van, hogy a tartalékeszközök értékének 0,3%-os csökkenése is „technikailag fizetésképtelenné teheti a Tether-t”.

A WSJ újságírói, Jean Eaglesham és Vicky Ge Huang szombati jelentésükben a Tether (USDT) tartalékainak ködös voltára és a régóta várt, 2017 óta készülő könyvvizsgálatra összpontosítottak.

Eaglesham és Huang felvetette, hogy egy ilyen „vékony tőkepárna” zűrzavart okozhat a piacon, ha a Tether kötelezettségei meghaladják az eszközeit:

Az eszközök 0,3%-os csökkenése technikailag fizetésképtelenné teheti a Tether-t – egy olyan fejlemény, amely a szkeptikusok figyelmeztetése szerint csökkentheti a befektetők bizalmát és a visszaváltások növekedését ösztönözheti.

A cikk írásakor a Tether 67,74 milliárd dollár értékű eszközzel és 67,54 milliárd dollár értékű kötelezettséggel rendelkezik, ami mindössze 191 millió dolláros különbséget jelent a Tether honlapja szerint.

Paolo Ardoino, a Tether technológiai vezetője azonban lekicsinyelte a Tether szűkös árréseinek súlyosságát, és a kiadványnak azt mondta, hogy arra számít, hogy a tőkéje „jelentősen növekedni fog a következő hónapokban”.

hozzátéve:

Nem hiszem, hogy mi vagyunk a rendszerszintű kockázat a [kripto] rendszerben.

Ardoino arra is rámutatott, hogy a cégnek nem volt gondja az ügyfelek pénzének visszaváltásával, és a legutóbbi kriptopiaci összeomlás során mindössze 24 óra alatt sikerült 7 milliárd dollár értékben visszaváltaniuk.

A Tether honlapján jelenleg az áll, hogy a tartalékainak 79,62%-át készpénz, készpénzzel egyenértékű eszközök, egyéb rövid lejáratú betétek és kereskedelmi papírok fedezik. A fennmaradó 8,36% értékű egyéb befektetésekből áll, beleértve a nem részletezett digitális tokeneket, 6,77%-ban fedezett hitelekben, 5,25%-ban pedig vállalati kötvényekben, alapokban és nemesfémekben.

Ardoino azonban nem volt hajlandó nyilatkozni arról, hogy a jelentés szerint miből állnak a Tether nagyjából 5,6 milliárd dollár értékű egyéb befektetései.

A Tether tartalékainak jellege régóta tartó és kulcsfontosságú narratíva a kriptotérben, tekintettel a stabilcoin piaci dominanciájára és a cégnek a szabályozó hatóságokkal való ügyleteire a múltban a Tether hátterének állítólagos félrevezetése miatt.

A New York-i Főügyészséggel 2021 februárjában kötött 18,5 millió dolláros egyezség részeként a Tether törvényileg köteles negyedévente jelentéseket közzétenni, amelyekben a készpénz- és nem készpénztartalékok konkrét összetételét részletezi.

Ardonio azt is elmondta a WSJ-nek, hogy hamarosan átállnak a havi jelentésekre a vállalat nagyobb átláthatóságra való törekvésének részeként.

A hónap elején a Tether szerződést kötött a BDO Italia nagy könyvelőcéggel, hogy független tanúsítással segítse a beszámolási átláthatósági célokat. A cégnél azonban még mindig nem történt meg a teljes körű könyvvizsgálat, amely mélyebbre ásna a Tether pénzügyi adataiban, és teljes körűen bemutatná a Tether működését.

forrás

Kategóriák: Hírek